Αρχική Επικαιρότητα Χορηγήθηκε δοκιμαστικά η τέταρτη δόση κατά του κορονοϊού στο Ισραήλ

Χορηγήθηκε δοκιμαστικά η τέταρτη δόση κατά του κορονοϊού στο Ισραήλ

0
[File: Dado Ruvic/Illustration]
Dodekanisos

Την ώρα που το Ισραήλ εξετάζει την έγκριση της τέταρτης δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού, νοσοκομείο της χώρας χορήγησε, σήμερα, τέταρτες δόσεις εμβολίου σε μια δοκιμαστική ομάδα! Τα 150 άτομα είναι όλα ιατρικό προσωπικό.

Σύμφωνα με την «ΕΦ.ΣΥΝ.», η μελέτη του Ιατρικού Κέντρου Sheba «θα εξετάσει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου στην παραγωγή αντισωμάτων και στην ασφάλεια. Προκειμένου να εξακριβωθεί εάν γενικά χρειάζεται και μια τέταρτη δόση», είπε ένας εκπρόσωπος. Μάλιστα ομάδα εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας συνέστησε το Ισραήλ να γίνει η πρώτη χώρα που θα προσφέρει μια τέταρτη δόση εμβολίου σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών, σε όσους υποφέρουν από εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα και σε ιατρούς. Την πρόταση χαιρέτησε η κυβέρνηση του Ισραήλ. 

Ουσιαστικά, το «πράσινο φως» για την τέταρτη δόση αναμένεται να δοθεί από τον ιατρό και γενικό διευθυντή του υπουργείου Υγείας, Nachman Ash. Ενώ αξιωματούχοι τονίζουν ότι η απόφαση, θα ληφθεί χωρίς κυβερνητική παρέμβαση.

Το Ισραήλ, το οποίο αριθμεί πληθυσμό 9,4 εκατομμύρια ανθρώπους, έχει εμβολιάσει με τις δύο πρώτες δόσεις του εμβολίου κατά του Covid-19, περίπου το 63% του πληθυσμού του. Ενώ σχεδόν το 45% έχει λάβει επίσης την τρίτη -αναμνηστική- δόση.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments