Αρχική Videos Χολή κατά Πούτιν: “Όσο πιο γρήγορα αποτύχει, τόσο καλύτερα!”

Χολή κατά Πούτιν: “Όσο πιο γρήγορα αποτύχει, τόσο καλύτερα!”

0

Επίσκεψη στο Κίεβο πραγματοποίησε ο πρώην πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον εκφράζοντας μάλιστα την υποστήριξη του στην Ουκρανία και εξαπολύοντας επίθεση κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο ίδιος χαρακτηριστικά δήλωσε τα εξής:



«Είναι προνόμιο να επισκέπτομαι την Ουκρανία μετά από πρόσκληση του Προέδρου Ζελένσκι. Τα βάσανα του λαού της Ουκρανίας συνεχίστηκαν για πάρα πολύ καιρό. Ο μόνος τρόπος για να τερματιστεί αυτός ο πόλεμος είναι να κερδίσει η Ουκρανία – και να κερδίσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Αυτή είναι η στιγμή να διπλασιαστούν και να δοθούν στους Ουκρανούς όλα τα εργαλεία που χρειάζονται για να ολοκληρώσουν τη δουλειά.  Όσο πιο γρήγορα αποτύχει ο Πούτιν, τόσο το καλύτερο για την Ουκρανία και για ολόκληρο τον κόσμο».

Ο πρώην πρωθυπουργός ξεναγήθηκε σε ένα χτυπημένο προάστιο του Κιέβου  το πρωί της Κυριακής, ενώ έδειξε την αλληλεγγύη του υπογράφοντας ένα αντιαρματικό όπλο Nlaw Το όπλο που απεικονίζεται δίπλα στον Τζόνσον έχει γίνει άκρως απαραίτητο για τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας. Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως πρωθυπουργού ήταν ένθερμος υποστηρικτής της χώρας και έκανε συχνά ταξίδια για να δείξει την υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου σε αυτήν.

Ο νέος πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ «υποστηρίζει» την επίσκεψη του Μπόρις Τζόνσον στην Ουκρανία, δήλωσε η Ντάουνινγκ Στριτ.  Ο γραμματέας Τύπου του πρωθυπουργού είπε ότι «είναι πάντα υποστηρικτικός σε όλους τους συναδέλφους που δείχνουν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι πίσω από την Ουκρανία και θα συνεχίσει να τους υποστηρίζει».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments