Αρχική Videos Χιλιάδες διαδηλωτές έκαναν πορεία κατά της κυβέρνησης στη Ρώμη

Χιλιάδες διαδηλωτές έκαναν πορεία κατά της κυβέρνησης στη Ρώμη

0
Dodekanisos

Διαδηλώσεις σημειώθηκαν για μια ακόμα φορά στη Ρώμη με τον κόσμο να ζητάει από την Ιταλική κυβέρνηση υψηλότερους μισθούς, καταδικάζοντας παράλληλα την κυβέρνηση
για την ανανέωση ενός διατάγματος που της επιτρέπει να στέλνει όπλα στην Ουκρανία μέχρι το 2024. Οι πορείες που έγιναν οργανώθηκαν από το σωματείο USB με τη συμμετοχή πολλών αριστερών πολιτικών παρατάξεων. Χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκε στην πλατεία Δημοκρατίας κρατώντας πανό που έγραφαν, «Κάτω τα όπλα, πληρώστε περισσότερα».

«Η κυβέρνηση της Μελόνι μας παρασύρει όλο και περισσότερο σε μια σπείρα πολέμου με απρόβλεπτα αποτελέσματα», έγραψε η USB πριν από τη διαμαρτυρία. «Η Ιταλία είναι ξεκάθαρα μια πολεμική και ενεργή χώρα στη σύγκρουση, παρά το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού είναι κατά του πολέμου και της απότομης αύξησης των στρατιωτικών δαπανών που προκύπτει».

Η νέα πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζιο Μελόνι, εξέδωσε διάταγμα που επιτρέπει στο υπουργικό συμβούλιο της να συνεχίσει να στέλνει όπλα στην Ουκρανία μέχρι το τέλος του 2023 χωρίς να ζητήσει επίσημη έγκριση από το κοινοβούλιο. Ο προκάτοχός της, Μάριο Ντράγκι, ήταν ένθερμος υποστηρικτής του Κιέβου και έχασε την εξουσία μετά από μια διαφωνία για τις παραδόσεις όπλων. Τον περασμένο μήνα, μια άλλη συγκέντρωση στη Ρώμη που ζητούσε μια ειρηνευτική συμφωνία για τον τερματισμό της σύγκρουσης στην Ουκρανία συγκέντρωσε 100.000 άτομα, δήλωσαν οι διοργανωτές.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments