Αρχική Videos “Χαζάρος ο Ζελένσκι, που διώκει τους πραγματικούς ορθόδοξους”

“Χαζάρος ο Ζελένσκι, που διώκει τους πραγματικούς ορθόδοξους”

0

Αρνήθηκε να παραστεί στην ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου της Κύπρου Γεωργίου ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος. Με αυτή του την απόφαση ουσιαστικά αναγνωρίζει μόνο την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία ως αυτοδιοικούμενη, υπό την εκκλησιαστική ένωση του Πατριαρχείου Μόσχας και όχι αυτή που έχει συσταθεί τον Δεκέμβριο του 2018. Είναι ξεκάθαρο ότι με αφορμή την ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Κύπρου διαχωρίζει τη θέση του από την Αρχιεπισκοπή. Στην έγγραφη δήλωση, αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος θα ήθελε να παραστεί στην τελετὴ της ενθρόνισης του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Γεωργίου την Κυριακή, 08.01.2023, όμως προτιμά να παραμείνει στο ταπεινὸ κελλί του, προσευχόμενος, τόσο για τον Μακαριώτατο Κύπρου, όσο και για τον δοκιμαζόμενο Μακαριώτατο Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Ονούφριο».

«Για όσους δεν γνωρίζουν, ότι ο καθοδηγούμενος της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου, Μητροπολίτης Βίσγκοροντ και Τσερνόμπιλ κ. Παύλος, καθώς και η συνοδεία του του, αυτές τις ημέρες, δοκιμάζονται ιδιαίτερα, απειλούνται και διώκονται από τα στρατεύματα του Χαζάρου προέδρου της Ουκρανίας κ. Ζελένσκι. Ήδη μάλιστα έχει σφαγιασθεί ένας Ορθόδοξος ιερέας της κανονικής Εκκλησίας του Κιέβου».

Προστίθεται ότι  «έχει απαγορευθεί στην κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία να τελεί ιερές Ακολουθίες στην άνω Λαύρα, στο ναό, στην Τράπεζα της Μονής και στο ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, με αποτέλεσμα να απειλείται η λειτουργία της περίφημης Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου που διανύει μια υπερχιλιετή αγιασμένη ιστορική πορεία».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments