Dodekanisos

Τον έντονο του προβληματισμό για μια γενιά νεαρών ποδοσφαιριστών, που θα μείνει πολύ πίσω λόγω των συνεπειών του κορωνοϊού, εξέφρασε με δηλώσεις του ο προπονητής του Αστέρα Παστίδας Χρυσόστομος Χάσταλης. Όπως είπε, πρόκειται για τα παιδιά που βρίσκονται σε μια κρίσιμη ποδοσφαιρική ηλικία και που είναι σημαντικό να πάρουν την συγκεκριμένη χρονική περίοδο να πάρουν παιχνίδια στα πόδια τους προκειμένου να μπορέσουν να εξελιχθούν. Συγκεκριμένα, είπε τα ακόλουθα:
“Λυπάμαι πραγματικά κάποιες γενιές παιδιών που έχουν γεννηθεί το από το 2002 έως και το 2004 και που για ουσιαστικά δυο χρόνια σε μια κρίσιμη ποδοσφαιρική ηλικία έχουν μείνει ανενεργοί. Να μην πω ότι είναι καταστροφικό αλλά τους αφήνει πάρα πολύ πίσω σε πολλά πράγματα που έχουν να κάνουν με το ποδόσφαιρο. Τα παιδιά αυτά θα έχουν θέμα και θα έχει αντίκτυπο και στη μετέπειτα περίοδο. Μέσω των Μικτών για παράδειγμα κάποια παιδιά μπορούσαν να δείξουν τις ικανότητες τους, τους έβλεπαν και από αλλού και τους δινόταν η ευκαιρία να κάνουν το βήμα παραπάνω. Ένας που τώρα είναι 18 θα παίξει8 ξανά μπάλα σε κανονικούς ρυθμούς όταν θα είναι 20 ετών που πλέον δεν θεωρείται κάποιος ταλέντο. Θα υπάρχει πρόβλημα για τα παιδιά που έχουν τις ικανότητες να εξελιχθούν και ας ελπίσουμε ότι δεν θα είναι καταστροφικές οι συνέπειες. Είναι σίγουρο όμως ότι θα μείνουν πάρα πολύ πίσω. Αυτά τα παιδιά είναι τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά …θύματα. Όπως βέβαια από εκεί και πέρα, τα παιδιά που ζουν από το ποδόσφαιρο, οι επαγγελματίες δηλαδή που είναι η δουλειά τους”.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να επιστρέψουμε στην αγωνιστική δράση είπε τα ακόλουθα:
“Κοντεύω να …ξεχάσω την ιδιότητα του προπονητή με όλα αυτά που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα και δεν ξέρω η αλήθεια πότε θα έχω την ευκαιρία να την ασκήσω ξανά. Με βάση τα δεδομένα που ξέρουμε, εάν θεωρήσουμε ότι θα μπορέσουμε να επανέλθουμε τον Ιανουάριο και παίξουμε το πρωτάθλημα από τον Φεβρουάριο, τότε θα είμαστε πολύ οριακά για να τελειώσουμε μια σεζόν που ήδη είναι προβληματική. Είναι κάτι που το θεωρώ ιδιαίτερα δύσκολο διότι τα περιθώρια αρχίζουν και στενεύουν πολύ. Ναι μεν είναι ένα μικρό πρωτάθλημα αλλά παρόλα αυτά χωρίς εμβόλιμες αγωνιστικές θέλει τέσσερις μήνες τουλάχιστον για να ολοκληρωθεί. Αν ξεκινήσουμε τον Φεβρουάριο δεν νομίζω ρεαλιστικά ότι μπορούμε να πάμε μέχρι και τον Ιούνιο καθώς θα έχει ξεκινήσει η σεζόν καλώς εχόντων των πραγμάτων”.

Ο ίδιος πάντως εξέφρασε τον προβληματισμό του σχετικά με το ενδεχόμενο ενός τρίτου κύματος κορωνοϊού:
“Έχω την αίσθηση ότι δεν θα μπούμε σε μια ομαλότητα γιατί όλοι μιλάνε για ένα τρίτο κύμα. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πως θα μπούμε σε μια κανονικότητα. Αν δεν ομαλοποιηθεί όλο αυτό με τον covid, δεν βλέπω το πως μπορούμε να μιλάμε για ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Αν ο covid δεν θεωρηθεί μια απλή ίωση η μια αρρώστια που θα αντιμετωπίζεται χωρίς πανικό, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με το ποδόσφαιρο. Και τώρα που είναι και χειμώνας είναι δύσκολο να πείσεις τα παιδιά να είναι μέσα σε ένα κλειστό χώρο των αποδυτήριων όπου τώρα κυκλοφορούν και άλλες ιώσεις. Κατά την προσωπική μου εκτίμηση είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να ξεκινήσουμε”.

Ο Χρυσόστομος Χάσταλης πρόσθεσε και τα ακόλουθα:
“Καλώς ξεκινήσαμε δεν ήταν κακό. Από εδώ και πέρα όμως πρέπει να δούμε τις θα κάνουμε. Δυστυχώς, θα έλεγα ότι μέχρι στιγμής, ο καθένας λέει ότι τον συμφέρει και όχι τι πραγματικά πρέπει να γίνει. Πολλοί παράγοντες δεν θέλουν να ξεκινήσουμε διότι θα πρέπει να αντιμετωπίσουν συμφωνίες οικονομικές που ενδεχομένως δεν μπορούν να τις υλοποιήσουν. Ποιό είναι το σωστό που πρέπει να γίνει; Προσωπικά, θεωρώ ξεκάθαρα ότι αν δεν υπάρχει μια λύση π[ου θα διασφαλίσουμε ότι θα συνεχίσουμε με ασφάλεια δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσουμε. Αν είναι να σταματήσουμε ξανά σε ένα μήνα δεν έχει κανένα νόημα να μπούμε και πάλι σε αγωνιστική δραστηριότητα. Αν αποφασιστεί να ξεκινήσουμε, πρέπει να τελειώσει μέχρι και τέλος. Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος ούτως ώστε να ολοκληρωθεί κανονικά το πρωτάθλημα”.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments