Αρχική Videos Χάος στη Γαλλία, συνεχίζονται οι “μάχες” στους δρόμους

Χάος στη Γαλλία, συνεχίζονται οι “μάχες” στους δρόμους

0

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται ουσιαστικά η Γαλλία μετά τις βίαιες συμπλοκές μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών που συνεχίζονται. Οι διαδηλώσεις και οι εντάσεις ξεκίνησαν μετά τη δολοφονία ενός 17χρονου από την αστυνομία κατά την διάρκεια αστυνομικού ελέγχου.

Τις τελευταίες ώρες στη Γαλλία:
-Ακυρώνονται όλες οι εκδηλώσεις
-Το υπουργείο εσωτερικών ζήτησε την απαγόρευση της κυκλοφορίας τραμ και λεωφορείων από τις 9μ.μ.
-Απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 9μ.μ. έως τις 6 το πρωί σε πολλές πόλεις της χώρας.
Οι Γαλλικές αρχές φοβούνται σύμφωνα και με διάφορα δημοσιεύματα γενίκευση της εξέγερσης.
Σημειώνεται ότι με απόφαση της πρωθυπουργού Ελίζαμπεθ Μπορν, η γαλλική χωροφυλακή θα χρησιμοποιήσει τεθωρακισμένα οχήματα για να καταστείλει τις ταραχές. «Επιπλέον κινητές δυνάμεις» θα αναπτυχθούν μαζί με τα οχήματα που ανήκουν στη χωροφυλακή της Γαλλίας, είπε η πρωθυπουργός.

Ο Εμμανουέλ Μακρόν σε δηλώσεις που έκανε κατηγόρησε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Συγκεκριμένα, είπε μεταξύ άλλων και τα εξής:
«Οι πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στα γεγονότα των τελευταίων ημερών». Επικαλούμενος το TikTok και το Snapchat, είπε ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βοηθούν τους ταραχοποιούς να οργανωθούν αλλά και συνέβαλαν στη «μίμηση» της συμπεριφοράς ορισμένων νέων, οι οποίοι επανέλαβαν αυτό που είδαν στο διαδίκτυο και έχασαν την πραγματικότητα. Μερικές φορές νιώθουν ότι κάποιοι από αυτούς ξαναζούν στους δρόμους τα βιντεοπαιχνίδια που έχουν παίξει».


0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments