Αρχική Videos Χάος στη Γαλλία, ο κόσμος “βράζει” κατά Μακρόν και κυβέρνησης!

Χάος στη Γαλλία, ο κόσμος “βράζει” κατά Μακρόν και κυβέρνησης!

0

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες στην Γαλλία με αφορμή τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση του Εμμανουέλ Μακρόν. Ο κόσμος έδωσε δυναμικό παρών στους δρόμους και την Πέμπτη 16 Απριλίου. Η Γαλλική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων απέναντι σε χιλιάδες διαδηλωτές που κατέκλυσαν κεντρική πλατεία του Παρισιού.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας αφότου η πρωθυπουργός Ελίζαμπεθ Μπορν ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι η κυβέρνησή της θα εφαρμόσει τις συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις χρησιμοποιώντας ειδική συνταγματική ρήτρα, καθώς η κυβέρνηση μειοψηφίας που ηγείται απέτυχε να λάβει την απαραίτητη υποστήριξη από το αντιπολιτευόμενο Συντηρητικό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα. Διαμαρτυρίες ανθρώπων που αισθάνονται εξαπατημένοι πραγματοποιούνται και σε άλλες γαλλικές πόλεις.

Νωρίτερα, η συνεδρίαση διακόπηκε για δύο λεπτά προτού η πρωθυπουργός Élisabeth Borne μπορέσει να ανακοινώσει την ενεργοποίηση του άρθρου 49.3 του γαλλικού συντάγματος, το οποίο παρέχει στην κυβέρνηση το εκτελεστικό προνόμιο να εγκρίνει νομοσχέδιο χωρίς ψηφοφορία. Η ενεργοποίηση του σχετικού άρθρου επιτρέπει επίσης στην αντιπολίτευση να απαντήσει με πρόταση δυσπιστίας. Σύμφωνα με το γαλλικό σύνταγμα, μόλις ο πρωθυπουργός επικαλεστεί το άρθρο 49.3, η αντιπολίτευση έχει 24 ώρες για να καταθέσει πρόταση μομφής. Λίγο μετά την ομιλία της Μπορν στην Εθνοσυνέλευση, η Μαρίν Λεπέν είπε ότι το ακροδεξιό κόμμα της Εθνικής Συσπείρωσης θα καταθέσει πρόταση δυσπιστίας. Η ψήφος δυσπιστίας απαιτεί πλειοψηφία, που σημαίνει τουλάχιστον 287 ψήφους.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments