Αρχική Αθλητικά νέα Beach Handball γυναικών: Η Νορβηγία δέχθηκε πρόστιμο λόγω σορτς

Beach Handball γυναικών: Η Νορβηγία δέχθηκε πρόστιμο λόγω σορτς

1
Πηγή: bbcsport
Dodekanisos

Η γυναικεία ομάδα beach handball της Νορβηγίας δέχθηκε πρόστιμο 1.500 ευρώ, επειδή οι παίκτριες της αγωνίστηκαν με σορτς αντί για μπικίνι. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ αιτιολόγησε την απόφασή της. Πρόκειται για «ακατάλληλη ενδυμασία», τόνισε. 

Συγκεκριμένα, σε τουρνουά που έλαβε χώρα στη Βάρνα της Βουλγαρίας, οι αθλήτριες της Νορβηγίας αγωνίστηκαν με σορτς αντί για μπικίνι κόντρα στην Ισπανία. Η πειθαρχική επιτροπή του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος beach handball «τιμώρησε» με 150 ευρώ κάθε αθλήτρια. Συνολικά φτάνει τα 1.500 ευρώ. Η ομοσπονδία χάντμπολ της Νορβηγίας δήλωσε πως το πρόστιμο θα πληρωθεί. 

Έντονες οι διαμαρτυρίες των αθλητριών για τα μπικίνι

Αξίζει να σημειωθεί πως οι αθλήτριες είχαν διαμαρτυρηθεί έντονα ότι οι κανονισμοί των μπικίνι τις έκαναν να αισθάνονται άβολα. Τα μαγιό ήταν πολύ προκλητικά, αλλά και καθόλου πρακτικά σε περίπτωση που κάποια κοπέλα βρισκόταν κατά την διάρκεια της έμμηνου ρήσεως.

Δέχθηκαν προειδοποιήσεις μέχρι και για αποκλεισμό

Ουσιαστικά οι αθλήτριες ήθελαν να αγωνιστούν με σορτς. Όμως δέχθηκαν προειδοποιήσεις για κυρώσεις. Μέχρι και αποκλεισμό από το τουρνουά. Οι κανονισμοί αναφέρουν ρητά πως δεν επιτρέπεται να καλυφθούν περισσότερα από 10 εκατοστά από το κάτω μέρος του σώματος της γυναίκας. 

Οι αθλήτριες αναγκαστικά αγωνίστηκαν με μπικίνι. Μέχρι που στον τελικό για το χάλκινο μετάλλιο αντέδρασαν. Κόντρα στην Ισπανία αγωνίστηκαν με σορτς. «Παίζουμε φορώντας σορτς και βλέπουμε στην συνέχεια τι θα γίνει», δήλωσε η Κατίνκα Χάλτβικ, μιλώντας στην δημόσια τηλεόραση της Νορβηγίας.

Η αντίδραση της Νορβηγίας

Η Υπουργός πολιτισμού της Νορβηγίας Άμπντ Ράτζα τόνισε πως η απόφαση ήταν «γελοία». Ενώ για το γεγονός αντέδρασε και ο πρόεδρος της Νορβηγικής Ομοσπονδίας Βόλεϊ λέγοντας πως «εν έτη 2021 δεν θα έπρεπε καν να είναι πρόβλημα». 

Το ζήτημα της ενδυμασίας στο beach handball συζητιέται αρκετά χρόνια στους εσωτερικούς κύκλους των αθλητριών. Πολλές το θεωρούν ταπεινωτικό αλλά και μη πρακτικό.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] πως η ομάδα μπιτς χάντμπολ γυναικών της Νορβηγίας δέχθηκε πρόστιμο 1.500 ευρώ. Ο λόγος ήταν πως οι αθλήτριες της αγωνίστηκαν με […]