Αρχική Αθλητικά νέα Champions League: Τα αποτελέσματα της βραδιάς

Champions League: Τα αποτελέσματα της βραδιάς

0
Alexander Hassenstein/GettyImages
Dodekanisos

Με… 27 γκολ και αρκετές εκπλήξεις ολοκληρώθηκε η τέταρτη αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Champions League. Μερικά «εισιτήρια», ξεκαθάρισαν ενώ σε άλλες περιπτώσεις όλα «παίζονται» ακόμα. Μπάγερν και Γιουβέντους έγιναν οι δύο πρώτες ομάδες από τους ομίλους του Champions League που έκλεισαν θέσεις για τους «16» της διοργάνωσης, διατηρώντας παράλληλα και το απόλυτο (4Χ4) από την έναρξη της διοργάνωσης.

Μπάγερν Μονάχου – Μπενφίκα 5-2 

Η Μπάγερν Μονάχου ήταν καταιγιστική. Χάρη στον ασταμάτητο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι που πέτυχε χατ-τρικ, συνέτριψε 5-2 στο Μόναχο την Μπενφίκα 

Με το «4 στα 4» η πρωταθλήτρια Γερμανίας «κλείδωσε» την πρόκρισή της στους «16» του Champions League. Χρειάζεται πλέον έναν μόνο βαθμό στις δύο τελευταίες αγωνιστικές για να πάρει το εισιτήριο για τα νοκ-άουτ ματς και ως πρώτη από τον πέμπτο όμιλο.

Ντιναμό Κιέβου – Μπαρσελόνα 0-1

Ο Άνσου Φάτι λύτρωσε την Μπαρτσελόνα στο Κίεβο και με το γκολ του έδωσε τη νίκη 1-0 απέναντι στην Ντιναμό. Με τη δεύτερη νίκη επί της Ουκρανικής ομάδας, η Μπαρσελόνα ανέβηκε στη δέυτερη θέση του ομίλου, πάνω από την Μπενφίκα, την οποία θα υποδεχθεί την τελευταία αγωνιστική, για να ξεκαθαρίσει το δεύτερο «εισιτήριο» για τη φάση των «16».

Βιγιαρεάλ – Γιανγκ Μπόις 2-0

H Βιγιαρεάλ πήρε πολύτιμη νίκη απέναντι στην Γιουνγκ Μπόις (2-0) και έπιασε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην κορυφή του ομίλου. Τα γκολ της νίκης σημείωσαν οι Καπού στο 36′ και ο Χρούνεφελντ στο 89′.

Αταλάντα – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-2 

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την Αταλάντα στο Μπέργκαμο, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να σώζει την παρτίδα για τους «μπέμπηδες» στο 90+2′. Ίλισιτς και Ζαπάτα οι σκόρερ για την Αταλάντα. Ενώ το πρώτο γκολ το πέτυχε ο Πορτογάλος επιθετικός στο 45+1′.

Βόλφσμπουργκ – Σάλτσμπουργκ 2-1

«Φωτιά» έβαλε στον έβδομο όμιλο η Βόλφσμπουργκ με τη νίκη της επί της Σάλτσμπουργκ (2-1). Ενώ στον όγδοο όμιλο, η Τσέλσι με το «διπλό» στη Σουηδία επί της Μάλμε (1-0) απόκτησε τεράστιο προβάδισμα για την πρόκριση στους «16» του Champions League.

Η αήττητη μετά από 3 αγωνιστικές Σάλτσμπουργκ (2 νίκες, μία ισοπαλία) ήθελε το «διπλό» απόψε. Ούτως ώστε να «σφραγίσει» και μαθηματικά την πρόκριση στους «16».

Η Βόλφσμπουργκ των δύο ισοπαλιών και της μίας ήττας, κατάφερε να εκμεταλλευτεί την έδρα της, Νίκησε την Σάλτσμπουργκ και πλέον εισήλθε εκ νέου στο κόλπο της πρόκρισης. Όπου τον πρώτο λόγο εξακολουθεί να έχει η Αυστριακή ομάδα, παρά την ήττα της από τους «λύκους».

Σεβίλλη – Λιλ 1-2

Η Λιλ μπήκε δυνατά στη μάχη της πρόκρισης από τον έβδομο όμιλο του Champions League, αφού πήρε τη νίκη με 2-1 επί της Σεβίλλης στο «Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν» για την τέταρτη αγωνιστική και πέρασε στη δεύτερη θέση, ισόβαθμη με τη Βόλφσμπουργκ, αφήνοντας στον πάτο την Ισπανική ομάδα. 

Μάλμε – Τσέλσι 0-1

Παρότι δυσκολεύτηκε, η Τσέλσι επιβλήθηκε με 1-0 της ουραγού και μαθηματικά εκτός διεκδίκησης μιας εκ των δύο πρώτων θέσεων, Μάλμε. Η οποία θα προσπαθήσει στα δύο εναπομείναντα ματς να συνεχίσει στο Europa League.

Η Τσέλσι με την τρίτη της νίκη σε τέσσερις αγώνες βρίσκεται στην δεύτερη θέση, πίσω μόνο από την πρωτοπόρο Γιουβέντους. 

Γιουβέντους – Ζενίτ 4-2

Με μπροστάρη τον Πάουλο Ντιμπάλα που είχε δύο γκολ και μία ασίστ, η Γιουβέντους υπέταξε με 4-2 την Ζενίτ στο Τορίνο. Η «γηραιά κυρία» εξασφάλισε την πρόκρισή της στη νοκ-άουτ φάση του Champions League από την τέταρτη κιόλας αγωνιστική της φάσης των ομίλων.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments