Αρχική Αθλητικά νέα Champions League: Στατιστικά στοιχεία των χθεσινών αναμετρήσεων

Champions League: Στατιστικά στοιχεία των χθεσινών αναμετρήσεων

0
realmadrid.com
Dodekanisos

Η τέταρτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League ολοκληρώθηκε και το news12, σας παρουσιάζει κάποια ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία που προέκυψαν από τις αναμετρήσεις.

Τα ρεκόρ της Ρεάλ Μαδρίτης και του Καρίμ Μπενζεμά

Ειδικότερα, το πρώτο από τα δύο γκολ που σημείωσε ο Καρίμ Μπενζεμά, στη χθεσινή νίκη (2-1) της Ρεάλ επί της Σαχτάρ, ήταν το χιλιοστό (1000ο ) της «βασίλισσας» σε Κύπελλο Πρωταθλητριών/Champions League. 

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η πρώτη ομάδα που έφτασε στο συγκεκριμένο επίτευγμα. Μετά από εκείνη, στην κατάταξη ακολουθεί η Μπάγερν Μονάχου, με 768 γκολ. Ενώ το βάθρο ολοκληρώνει η Μπαρτσελόνα με 655. Την πεντάδα συμπληρώνουν Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (529) και Γιουβέντους (468).

Μάλιστα, ο Μπενζεμά είναι ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης (33 ετών 319 ημέρες) που σημείωσε 2+ γκολ σε αγώνα Κυπέλλου Πρωταθλητριών/Champions League, μετά τον Ferenc Puskas (τέσσερα γκολ εναντίον Φέγενορντ τον Σεπτέμβριο του 1965) σε ηλικία 38 ετών 173 ημερών.

Την τέταρτη αγωνιστική χαρακτήρισαν επίσης και άλλοι ποδοσφαιριστές και ομάδες 

  • Τα έξι από τα 14 γκολ του Μαχρέζ στην διοργάνωση σημειώθηκαν εναντίον της Κλαμπ Μπιρζ.
  • Ο Νκούνκου έχει σκοράρει πέντε γκολ στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του Champions League. Παρά τη συνεισφορά του, η Λειψία είναι έξι αγώνες χωρίς νίκη στην Ευρώπη, έχοντας δεχθεί δύο ή περισσότερα γκολ σε κάθε αγώνα.
  • Η Πόρτο έχει χάσει μόνο έναν από τους τελευταίους εννέα αγώνες της για τους ομίλους.
  • Η Λίβερπουλ κέρδισε για πρώτη φορά τους τέσσερις πρώτους αγώνες της σε φάση ομίλων του Champions League.
  • Η νίκη της Σπόρτινγκ Λισαβόνας με 4-0 επί της Μπεσίκτας ήταν η μεγαλύτερη της στο Champions League. Ενώ η νίκη με 4-1 στην Τουρκία ξανά με αντίπαλο την Μπεσίκτας ήταν η μεγαλύτερη εκτός έδρας επιτυχία της στη διοργάνωση.
  • Ο Άγιαξ κέρδισε για πρώτη φορά τα πρώτα του τέσσερα παιχνίδια στο Champions League, ξεπερνώντας  τις τρεις νίκες που είχε πετύχει στις αρχές του 1995/96.
  • Το γκολ του Αλέξις Σάντσες ήταν το πρώτο του στο Champions League από τότε που σκόραρε με την Άρσεναλ στην ήττα 5-1 από την Μπάγερν το Φεβρουάριο του 2017.
  • Τα περισσότερα γκολ από αυτά τα 1001 της Ρεάλ Μαδρίτης σημείωσαν οι Κριστιάνο Ρονάλντο (105), Ραούλ (66), Μπενζεμά (62), Ντι Στέφανο (49), Πούσκας (35), Xέντο (31), Αμάντιο (21), Σαντιλιάνα (21).
  • Τα 6 τελευταία γκολ της Σαχτάρ Ντόνετσκ στο Champions League σημειώθηκαν με τον ίδιο αντίπαλο: τη Ρεάλ Μαδρίτης.
  • Με τη νίκη εναντίον της Ατλέτικο Μαδρίτης (2-0), η Λίβερπουλ ισοφάρισε το ρεκόρ του συλλόγου με 25 διαδοχικούς αγώνες (18 νίκες, επτά ισοπαλίες) αήττητου σε όλες τις διοργανώσεις, που σημειώθηκε από τον Μάρτιο έως τον Σεπτέμβριο του 1982 (20 νίκες, πέντε ισοπαλίες).
  • Ήταν η 200η νίκη του Jurgen Klopp στον 334ο αγώνα του ως προπονητής της Λίβερπουλ σε όλες τις διοργανώσεις. Είναι ο πέμπτος προπονητής στην ιστορία του συλλόγου που έφτασε στο επίτευγμα, μετά τους Μπιλ Σάνκλι (407),  Τομ Γουάτσον (329), Μπόμπ Πέισλι (307) και Κένι Νταλγκλίς (222).
  • Ο Σεμπαστιάν Αλέ (Άγιαξ) που σκόραρε εναντίον της Ντόρμτουντ (3-1), έγινε ο πέμπτος παίκτης στην ιστορία του Champions League που σκοράρει σε κάθε μία από τις πρώτες τέσσερις εμφανίσεις του στη διοργάνωση, μετά τους Ζε Κάρλος (1992-93), Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο (1995), Ντιέγκο Κόστα (2013-14) και Έρλινγκ Χάαλαντ (2019).
  • Ο Σεμπαστιάν Αλέ είναι ένας από τους τρεις παίκτες της τρέχουσας σεζόν του Champions League που σκοράρει σε κάθε έναν από τους τέσσερις πρώτους αγώνες των ομίλων (επτά γκολ συνολικά), μαζί  με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (οκτώ γκολ) και τον Κριστιάνο Ρονάλντο (πέντε).
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments