Αρχική Αθλητικά νέα Champions League: Αναλυτικά τα αποτελέσματα της βραδιάς

Champions League: Αναλυτικά τα αποτελέσματα της βραδιάς

1
Dodekanisos

Πανδαισία από γκολ, μεγάλες αναμετρήσεις και τρομερό θέαμα περιλάμβανε η τρίτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του UEFA Champions League. Ειδικότερα σε οκτώ αναμετρήσεις σημειώθηκαν 35 γκολ! 

Μπεσίκτας – Σπόρτινγκ Λισαβόνας 1-4

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας επικράτησε της Μπεσίκτας 4-1 στην Κωνσταντινούπολη. Τα «λιοντάρια» της Λισαβόνας απέκτησαν ξεκάθαρο προβάδισμα έναντι των «αετών» για την κατάληψη της τρίτης θέσης στον τρίτο όμιλο. Τα γκολ της νίκης της Σπόρτινγκ πέτυχαν οι Κόατες δις (15′ και 27), ο Σαράμπια 44′ με πέναλτι και ο Παουλίνιο στο 89′ διαμόρφωσε το τελικό 4-1 με υπέροχο ψηλοκρεμαστό πλασέ. Ενδιάμεσα είχε ισοφαρίσε προσωρινά σε 1-1 ο Λάριν στο 24ο λεπτό.

Κλαμπ Μπριζ – Μάντσεστερ Σίτι 1-5

Η Μάντσεστερ Σίτι επιβλήθηκε με το εμφατικό 5-1 της Κλαμπ Μπριζ εκτός έδρας, φτάνοντας έτσι στους έξι βαθμούς μετά τις πρώτες αγωνιστικές των ομίλων του Champions League. Πλουραλισμός στην επίθεση για τους «πολίτες», με τα γκολ να προέρχονται από πέντε διαφορετικούς σκόρερ. Ο Ζοάο Κανσέλο άνοιξε το σκορ στο 30′, στο 43′ ο Μαχρέζ έγραψε το 2-0 με πέναλτι, ενώ ο Γουόκερ στο 53′ με πλασέ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Δίχτυα βρήκε και ο 19χρονος Πάλμερ στο 67′, που πανηγύρισε το πρώτο γκολ του στο Champions League. Έγινε μάλιστα μόλις ο τρίτος έφηβος που σκόραρε σε αγώνα της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης για λογαριασμό της Σίτι. Είχαν προηγηθεί οι Φόντεν και Ιεανάτσο. Ταυτόχρονα σε ηλικία 19 ετών και 166 ημερών έγινε συνολικά ο δέκατος νεότερος Άγγλος σκόρερ στο Champions League. Στο 84′ ο Μαχρέζ βρήκε και δεύτερο γκολ. Τέλος η Μπριζ κυνήγησε το γκολ της τιμής και το βρήκε στο 81ο λεπτό με τον Βάνακεν. 

Παρί Σεν Ζερμέν – Λειψία 3-2

Η Παρί Σεν Ζερμέν τα βρήκε σκούρα κόντρα στη Λειψία και χρειάστηκε ο Λιονέλ Μέσι να αναλάβει δράση. Ο Αργεντινός πέτυχε δύο γκολ σε επτά λεπτά, για να δώσει τη νίκη στην Παρί με 3-2 και να την οδηγήσει στην πρώτη θέση του Α’ ομίλου. Σκόρερ του αλλού τέρματος ο Εμπαπέ στο 9′. Τα γκολ για την Λειψία σημείωσαν οι Σίλβα και Μουκιελέ. 

Ατλέτικο Μαδρίτης – Λίβερπουλ 2-3

Τους καλύτερους οιωνούς φέρνει το “Γουάντα Μετροπολιτάνο” στην Λίβερπουλ. Στο γήπεδο που τον Ιούνιο του 2019 είχε σηκώσει το έκτο Champions League στην ιστορία της επικρατώντας 2-0 της Τότεναμ στον, οι “κόκκινοι” επιβλήθηκαν με 3-2 της Ατλέτικο Μαδρίτης. Το σύνολο του Κλοπ πανηγύρισε την τρίτη νίκη του στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές του δεύτερου ομίλου. Πλέον βρίσκεται αγκαλιά με την πρόκριση στους 16 της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Πόρτο – Μίλαν 1-0

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, που έγινε στο “Ντραγκάο”, η Πόρτο έκαμψε με 1-0 την αντίσταση της Μίλαν με το χρυσό γκολ του Λουίς Ντίας στο 65ο λεπτό. Με αυτή την νίκη οι “δράκοι” έπιασαν την Ατλέτικο στη δεύτερη θέση με τέσσερις βαθμούς. Ουσιαστικά εισήλθαν ξανά στην διεκδίκηση της πρόκρισης στους 16. Την ίδια στιγμή η Μίλαν παρέμεινε στο μηδέν μετά και τη συμπλήρωση της τρίτης αγωνιστικής.

Άγιαξ – Ντόρτμουντ 4-0

Ο Άγιαξ ήταν σαρωτικός στο Άμστερνταμ απέναντι στην Ντόρτμουντ και επικράτησε 4-0 στο ντέρμπι κορυφής του 3ου ομίλου του Champions LeagueΜην αφήνοντας περιθώρια αμφισβήτησης ο “Αίαντας” άνοιξε το σκορ με αυτογκόλ του Ρόις στο 11ο λεπτό σε μια ατυχής στιγμή για τον Γερμανό. Στην συνέχεια, ο Ντέιλι Μπλιντ με πανέμορφο σουτ έκανε το 2-0 στο 25′. Ενώ Άντονι (57′) και Αλέ στο 72′ διαμόρφωσαν το τελικό 4-0. 

Ίντερ – Σερίφ Τιράσπολ 3-1

Η Ίντερ έκαμψε δύσκολα και με ανατροπή στο σκορ 3-1 την αντίσταση της Σερίφ Τιράσπολ στον 4ο όμιλο του Champions League. Βασικός αγωνίστηκε ο Δημήτρης Κολοβός, αλλά η Σερίφ φαίνεται πως έπιασε “ταβάνι”. Οι «νερατζούρι» είχαν ανοίξει το σκορ με τον Τζέκο στο 34′, για να ισοφαρίσει ο Τιλ στο 52ο λεπτό. Από εκεί και πέρα Βιντάλ και Ντε Βρι 58′ και 67′ αντίστοιχα διαμόρφωσαν το τελικό 3-1. 

Σαχτάρ Ντόνετσκ – Ρεάλ Μαδρίτης 0-5

Η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε το αίμα της πίσω για τις δύο περσινές ήττες που υπέστη κοντά στην Σαχτάρ. Ο Βινίσιους εξελίχθηκε σε μεγάλο πρωταγωνιστή του αγωνα και έκανε δικό του το ματς. Με μία υπέροχη ασίστ του Λούκα Μόντριτς έγραψε το 2-0 στο 51′ και πέντε λεπτά αργότερα με φανταστική ατομική ενέργεια και αλλεπάλληλες ντρίμπλες άδειασε την αντίπαλη άμυνα για το 3-0. Στο 65ο λεπτό έγινε δημιουργός στο γκολ του Ροντρίγκο. Για να προσθέσει το κερασάκι στην τούρτα στο 90+1′ ο Καρίμ Μπενζεμά με κοντινό πλασέ για το τελικό 0-5.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] αποψινή βραδιά του Champions League, μπορεί να είχε λιγότερα γκολ από την χθεσινή (24 έναντι 35). Ωστόσο το θέαμα παρέμεινε άκρως […]