Αρχική Επικαιρότητα Χαμός στις Βρυξέλλες σε διαδήλωση κατά των μέτρων της πανδημίας

Χαμός στις Βρυξέλλες σε διαδήλωση κατά των μέτρων της πανδημίας

0
Dodekanisos

Σκηνές χάους έλαβαν χώρα στις Βρυξέλλες (Πρωτεύουσα του Βελγίου) σε διαδήλωση κατά των μέτρων της πανδημίας ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς

Σύμφωνα με τις πληροφορίες 50.000 (!) άνθρωποι συγκεντρώθηκαν κοντά στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και διαμαρτυρήθηκαν κατά των υγειονομικών μέτρων για την πανδημία, του υγειονομικού πάσου και του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Πρόκειται για την πέμπτη διαδήλωση κατά των υγειονομικών μέτρων που γίνεται στις Βρυξέλλες, μέσα σε διάστημα δύο μηνών. 

Η ατμόσφαιρα «ηλεκτρίστηκε» όταν, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα ΜΜΕ του Βελγίου, κάποιοι διαδηλωτές εκτόξευσαν κροτίδες κατά της αστυνομίας. Οι τοπικές Αρχές ανταπάντησαν με χρήση δακρυγόνων και νερού υπό πίεση για να διαλύσουν το πλήθος. 

Μολονότι την Παρασκευή ανακοινώθηκε μικρή χαλάρωση των μέτρων, η κυβέρνηση του Βελγίου ανέφερε επίσης ότι οι πολίτες θα πρέπει να κάνουν την ενισχυτική δόση του εμβολίου, πέντε μήνες αφού ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό τους. Έτσι ώστε να διατηρηθεί σε ισχύ το υγειονομικό πιστοποιητικό με το οποίο μπορούν να έχουν πρόσβαση σε μπαρ ή κινηματογράφους. Το πάσο είναι υποχρεωτικό για όσους θέλουν να μπουν σε εστιατόρια, μουσεία και πολλούς άλλους δημόσιους χώρους.

Το Βέλγιο βρίσκεται αντιμέτωπο με το πέμπτο κύμα της πανδημίας, η κορύφωση του οποίου δεν αναμένεται πριν από τουλάχιστον δύο εβδομάδες. Περίπου το 89% των ενηλίκων έχει εμβολιαστεί πλήρως και το 67% έχει κάνει και την αναμνηστική δόση. 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments