Αρχική Επικαιρότητα Χαλάρωση των μέτρων σε εστίαση και γήπεδα εξετάζει η κυβέρνηση

Χαλάρωση των μέτρων σε εστίαση και γήπεδα εξετάζει η κυβέρνηση

0
dikaiologitika.gr
Dodekanisos

Μετά το άνοιγμα των σχολείων και παρά την πορεία της μετάλλαξης «Όμικρον», η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο της χαλάρωσης των μέτρων. Εστίαση και γήπεδα απασχολούν σε πρώτη φάση.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, στο «τραπέζι» της κυβέρνησης βρίσκονται δύο βήματα χαλάρωσης των περιορισμών:

  • Αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα, ώστε να μπορούν να παρακολουθήσουν τους αγώνες περισσότερα από χίλια άτομα (εμβολιασμένοι/νοσήσαντες).
  • Επαναφορά της μουσικής στην εστίαση και τη διασκέδαση, αλλά με όλους τους πελάτες καθιστούς και κλείσιμο των καταστημάτων στις 12.00 το βράδυ.

Σήμερα Τρίτη (11/01) οι ειδικοί θα πραγματοποιήσουν την πρώτη, άτυπη σύσκεψη, για το θέμα της χαλάρωσης των μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ μέχρι τουλάχιστον και την 16η Ιανουαρίου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξει και μία νέα συνεδρίαση των εμπειρογνωμόνων την Τετάρτη (12/1) οπότε και θα ληφθούν οι αποφάσεις.  

Τα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ τώρα

  • Τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης λειτουργούν έως τις 12 τα μεσάνυχτα χωρίς μουσική, 6 άτομα ανά τραπέζι, όχι όρθιοι και μετρική απόσταση στα τραπεζοκαθίσματα.

  • Η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95) ή διπλής στα σούπερ μάρκετ, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και όπου υπάρχει συνωστισμός, όπως και από τους εργαζόμενους στην εστίαση, είναι υποχρεωτική.

  • Εφαρμογή τηλεργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο, ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.

  • Επισκεπτήριο μόνο με PCR test 48 ωρών σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και νοσοκομεία, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύεται η είσοδος σε ιατρικούς επισκέπτες.

  • Στα γήπεδα η πληρότητα εμβολιασμένων θεατών είναι έως το 10% της χωρητικότητας τους, με πλαφόν θεατών τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments