Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Χ. Κόκκινος: “Είναι χρέος της και μπορεί να αναβαθμίσει η Κυβέρνηση το...

Χ. Κόκκινος: “Είναι χρέος της και μπορεί να αναβαθμίσει η Κυβέρνηση το τουριστικό μας προϊόν”

0
Dodekanisos

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος μετά από συναντήσεις που είχε με ανθρώπους του τουρισμού στην περιοχή μας και με αφορμή:

– τα παράπονα που εκφράζονται από πολλούς ξενοδόχους και ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων και γενικά από επαγγελματίες του τουρισμού, για μείωση εσόδων και της τουριστικής κίνησης στην περιοχή μας,

– τη δυσαρέσκεια που επικρατεί σε αρκετούς καταστηματάρχες (ιδιαίτερα εστίασης και αναψυχής) λόγω του εκτεταμένου all inclusive,

– την ανάγκη για εκσυγχρονισμό της τουριστικής εκπαίδευσης και την αξιοποίηση της καινοτομίας και νέων δράσεων,

– την τουριστική ενδυνάμωση που παρουσιάζουν ανταγωνιστικές και γειτονικές για τον τόπο μας περιοχές (Τουρκία, χώρες βόρειας Αφρικής, Κροατία κ.τ.λ.),

– την άμεση ή την έμμεση σχέση με τον τουρισμό του 80% των κατοίκων των νησιών μας,

προέβει στην παρακάτω δήλωση σε Μ.Μ.Ε.:

«Το στοίχημα για την αναβάθμιση και την καλύτερη απόδοση της βαριάς τουριστικής βιομηχανίας μας, πρέπει να κερδηθεί από τη σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού και την Κυβέρνηση. Είναι απαραίτητο να γίνουν άμεσες και ουσιαστικές ενέργειες και να μην επενδύσουν στα επικοινωνιακά κόλπα όπως έπραξαν οι προηγούμενοι κυβερνώντες τα οποία είναι αναποτελεσματικά.

Οι νέοι τουριστικοί προορισμοί που λειτουργούν ανταγωνιστικά για τη χώρα μας, μας επιβάλλουν να γίνουμε καλύτεροι. Να χρησιμοποιήσουμε και να αξιοποιήσουμε αυτούς που γνωρίζουν και μπορούν να μας οδηγήσουν στην αειφόρο τουριστική ανάπτυξη. Να επενδύσουμε στην καινοτομία και στην αξιοποίηση των νέων δεδομένων που μας δίνουν οι τεχνολογίες και νέες μορφές διαφήμισης. Να αναδείξουμε τα διαχρονικά πλεονεκτήματά μας και να επιδιώξουμε την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου προωθώντας τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού να είναι σε διαρκή διάλογο ΜΕ ΟΛΟΥΣ και όχι με ορισμένους από τους φορείς του τουριστικού οικοδομήματός μας. Είναι ανάγκη να επενδύσουμε στην τουριστική παιδεία, να αναδιοργανωθεί και να αναβαθμιστεί.

Νέοι νόμοι να φέρνουν ευελιξία και να σταματήσει η δυσβάσταχτη και η διωκτική για τον επιχειρηματικό κόσμο φορολογία. Επίσης με αναπτυξιακές δράσεις και έργα υποδομής στο σύνολό της η Πολιτεία να δείξει έμπρακτα το σχεδιασμό και τη στήριξή της στους μόνιμους κατοίκους της περιοχής αλλά και στους επισκέπτες μας.

Είναι ώρα των έργων και όχι των ανέξοδων δηλώσεων και της φωτογραφίας. Άλλωστε κανείς δεν επιβίωσε πολιτικά μοιράζοντας ανεκπλήρωτες πολιτικές επιταγές και κανένας κλάδος και καμία κοινωνία δεν προχώρησε όταν λειτούργησε ανοργάνωτα και σπασμωδικά.»

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments