Αρχική Επικαιρότητα CDC προς έγκυες: Ελάτε να κάνετε το εμβόλιο!

CDC προς έγκυες: Ελάτε να κάνετε το εμβόλιο!

0
Dodekanisos

Επείγουσα ανακοίνωση μέσω της οποίας ζητά από τις έγκυες γυναίκες να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού εξέδωσε ο CDC. Στο σχετικό κείμενο τονίζεται το «να μην έχουν δυσμενείς συνέπειες κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης τους». Ο CDC επισημαίνει μάλιστα μια πρόσφατη αύξηση θανάτων μεταξύ των παιδιών αλλά και γενικών ανωμαλιών που σχετίζονται με τον ιό!

«Η εγκυμοσύνη μπορεί να είναι τόσο ειδική όσο και αγχωτική περίοδος . Η εγκυμοσύνη κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας είναι μια πρόσθετη ανησυχία για τις οικογένειες. Ενθαρρύνω θερμά εκείνες που είναι έγκυες ή σκέφτονται να μείνουν έγκυες να μιλήσουν με τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης για τα προστατευτικά οφέλη του εμβολίου για να διατηρήσουν τα μωρά τους και τον εαυτό τους ασφαλή ». Αυτά δήλωσε η επικεφαλής του CDC, Rochelle Walensky.

Σε μια άλλη ανακοίνωση του CDC επισημαίνεται ότι ο Αύγουστος ήταν ο μήνας με τον «μεγαλύτερο αριθμό θανάτων σε εγκύους που σχετίζονται με τον κορωνοϊό και οι οποίοι ήταν 22. Σε σύγκριση με τα «μη έγκυα συμπτωματικά άτομα», ο κίνδυνος εισαγωγής στη ΜΕΘ για τις έγκυες γυναίκες είναι διπλάσιος, ενώ ο κίνδυνος θανάτου αυξάνεται κατά 70. Πέρα από τη θνησιμότητα για τις μητέρες, το CDC προειδοποίησε επίσης για επιπλοκές που μπορεί να προκαλέσει ο ιός κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, συμπεριλαμβανομένου του πρόωρου τοκετού και ακόμη και της θνησιγένειας”. Ο Οργανισμός σημείωσε ότι τα εμβόλια μεταξύ των «εγκύων» είχαν αυξηθεί με την πάροδο του χρόνου, παρ ‘όλα αυτά “μόλις το 31% γυναίκες ήταν πλήρως ανοσοποιημένες πριν ή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους. Από τα μέσα Δεκεμβρίου 2020 έως τις 18 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους, προειδοποιώντας ότι, επί του παρόντος, «η πλειοψηφία των εγκύων παραμένουν απροστάτευτες έναντι του Covid-19 ».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments