Αρχική Videos CDC: Η φυσική ανοσία από τη δέλτα, πιο αποτελεσματική από αυτή του...

CDC: Η φυσική ανοσία από τη δέλτα, πιο αποτελεσματική από αυτή του εμβολίου!

0
Dodekanisos

Αποτελεσματικότερη από τον εμβολιασμό είναι η φυσική ανοσία για όσους έχουν μολυνθεί με τη «δέλτα», σύμφωνα με μια πολύ ενδιαφέρουσα μελέτη του CDC. Όσοι είχαν μολυνθεί με την προηγούμενη παραλλαγή του ιού και δεν ήταν εμβολιασμένοι, είχαν 15 έως και 29 φορές λιγότερες πιθανότητες να κολλήσουν ξανά.

Παρόμοια διαφορά παρατηρήθηκε στα ποσοστά νοσηλείας, με την φυσική ανοσία να παρέχει καλύτερη προστασία έναντι αυτής που προκύπτει από τον εμβολιασμό. Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC), διαπίστωσε επίσης ότι καθώς η παραλλαγή Delta έγινε το κυρίαρχο στέλεχος του κορωνοϊού κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2021, τα άτομα που εμβολιάστηκαν είχαν έξι φορές λιγότερες πιθανότητες να κολλήσουν από αυτούς που δεν είχαν λάβει το εμβόλιο και δεν είχαν νοσήσει από τη «δέλτα».

Το συμπέρασμα της μελέτης έρχεται σε αντίθεση με προηγούμενους ισχυρισμούς ανώτατων αξιωματούχων υγείας των ΗΠΑ. Στην αρχή της επιδημίας Δέλτα τον περασμένο Μάιο, ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Δρ. Άντονι Φάουτσι, επέμεινε ότι τα εμβόλια «είναι καλύτερα από την παραδοσιακή φυσική ανοσία». Καθώς διεξήχθη κατά τη διάρκεια της αύξησης των μολύνσεων από το Delta, η μελέτη δεν προσφέρει καμία εικόνα για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων κατά της κυρίαρχης πλέον παραλλαγής Omicron.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments