Αρχική Επικαιρότητα CDC: Eπιτροπή θα συνεδριάσει για τον εμβολιασμό παιδιών από πέντε ετών

CDC: Eπιτροπή θα συνεδριάσει για τον εμβολιασμό παιδιών από πέντε ετών

0
newyorktimes
Dodekanisos

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) αναμένεται να συνεδριάσουν με ομάδα, η οποία αποτελεί συμβουλευτική επιτροπή για τα εμβόλια. Ο λόγος θα αφορά άδεια ενισχυτικών δόσεων για τα εμβόλια Johnson & Johnson και Moderna. Ώστε να προβούν σε εμβολιασμούς παιδιών ηλικίας από πέντε ετών.

Η συμβουλευτική επιτροπή των εμβολίων θα συνεδριάσει στις 20 Οκτωβρίου και στις 21 Οκτωβρίου. Ενώ μία δεύτερη διμερής συνάντηση θα λάβει χώρα στις 2 Νοεμβρίου. Την ομάδα έχουν στελεχώσει επιστήμονες, που δίνουν συστάσεις στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων για τα εμβόλια. 

Ωστόσο, πρώτα θα έχει ήδη προηγηθεί μία συνάντηση της συμβουλευτικής επιτροπής για τα εμβόλια με την ομάδα Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Θέμα της συνάντησης θα είναι η άδεια για τον εμβολιασμό σε παιδιά μεταξύ 5 και 11 ετών με το εμβόλιο της Pfizer. Προς το παρόν, μόνο παιδιά 12 ετών και άνω μπορούν να εμβολιαστούν με Pfizer. 

Αξίζει να σημειωθεί πως ορισμένοι Αμερικανοί εμπειρογνώμονες προέτρεψαν τα πρωτόκολλα εμβολιασμών να αλλάξουν. Ως επιχείρημά τους παρουσίασαν τις τελευταίες εξελίξεις. Δηλαδή ότι οι νέοι έχουν αυξημένο κίνδυνο καρδιακής φλεγμονής. Ο οποίος εντείνεται μετά την δεύτερη δόση με Pfizer ή Moderna.

Τέλος, ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες εξέφρασαν την πεποίθηση οι νέοι να προβαίνουν σε μία δόση εμβολιασμού. Την ώρα που άλλες χώρες σταμάτησαν τη χρήση του εμβολίου της Moderna εντελώς για τους νέους. Παρόλα αυτά, οι αμερικανικές αρχές δεν διαχωρίζουν τις ηλικίες. Αντίθετα υποστηρίζουν ότι τα οφέλη υπερτερούν των κινδύνων.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments