Αρχική Επικαιρότητα Biden: “Θέλω να μειώσω τους ανεμβολίαστους Αμερικανούς!”

Biden: “Θέλω να μειώσω τους ανεμβολίαστους Αμερικανούς!”

0
photo credit: jlhervàs 1280px-Joe_Biden_(49536511763) via photopin (license)
Dodekanisos

Οδηγία προς όλους τους εργοδότες που έχουν περισσότερους από 100 εργαζόμενους προκειμένου να τους υποχρεώσουν να εμβολιαστούν αναμένεται να δώσει ο Joe Biden. Οι υπάλληλοι που δεν θέλουν να εμβολιαστούν θα πρέπει να υποβάλλονται σε εβδομαδιαία διαγνωστικά τεστ. Το σχετικό ρεπορτάζ ανέβασε το ειδησεογραφικό site rt.com.

Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου δήλωσαν στα ΜΜΕ ότι ο πρόεδρος υπέγραψε επίσης εκτελεστικό διάταγμα που καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για τα 2,5 εκατομμύρια ομοσπονδιακούς υπαλλήλους χωρίς δυνατότητα εναλλακτικής δοκιμής.
«Δεν πρόκειται για ελευθερία ή προσωπική επιλογή», είπε ο Biden στην ομιλία του προς το έθνος την Πέμπτη το απόγευμα. Οι Αμερικανοί είναι «θυμωμένοι» και «απογοητευμένοι» με περίπου 80 εκατομμύρια που δεν έχουν εμβολιαστεί, είπε και πρόσθεσε. Το σχέδιό του στοχεύει στη «μείωση του αριθμού των Αμερικανών που δεν έχουν εμβολιαστεί».

Ο Λευκός Οίκος δεν μπορεί κανονικά να υποχρεώσει τις ιδιωτικές εταιρείες να επιβάλλουν φάρμακα ή δοκιμές στους υπαλλήλους τους. Αλλά η εντολή της κυβέρνησης Biden θα δοθεί μέσω της Υπηρεσίας Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία. Η οποία θα εκδώσει κανόνα στο εγγύς μέλλον. Σύμφωνα με το Associated Press, οι εταιρείες που αρνούνται να ακολουθήσουν τη γραμμή θα αντιμετωπίσουν πρόστιμα 14.000 δολαρίων ανά παράβαση.

Περίπου 80 εκατομμύρια Αμερικανοί δεν έχουν εμβολιαστεί.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου νωρίτερα την Πέμπτη, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Jen Psaki, δήλωσε ότι «ο κυρίαρχος στόχος της κυβέρνησης Μπάιντεν είναι να μειώσει τον αριθμό των μη εμβολιασμένων Αμερικανών».

Ο Μπάιντεν αναμένεται να ανακοινώσει άμεσα τη νέα πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση. Άλλα μέτρα θα περιλαμβάνουν αυξημένες δωρεάν δοκιμές, αύξηση των ομοσπονδιακών προστίμων για τους επιβάτες των αεροπορικών εταιρειών που αρνούνται να φορούν μάσκες. Kαι μια έκκληση στους χώρους διασκέδασης να επιτρέπουν την είσοδο μόνο σε εμβολιασμένα άτομα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου.

Περισσότεροι από 177 εκατομμύρια Αμερικανοί είναι πλήρως εμβολιασμένοι κατά του κορωνοϊού. Aλλά η αποτελεσματικότητα του εμβολίου μειώνεται με την πάροδο του χρόνου και η παραλλαγή Delta του ιού έχει αποδειχθεί ότι μολύνει τόσο τους εμβολιασμένους όσο και τους μη εμβολιασμένους. Παρά την ανθεκτικότητα της παραλλαγής Delta έναντι του εμβολιασμού, η διοίκηση του Biden ζητάει να γίνουν ενισχυτικές δόσεις σε όσους έχουν ήδη εμβολιαστεί.

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments