Αρχική Videos Biden: “Χειμώνας γεμάτος ασθένεια και θάνατο για τους ανεμβολίαστους!”

Biden: “Χειμώνας γεμάτος ασθένεια και θάνατο για τους ανεμβολίαστους!”

0
Dodekanisos

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προέτρεψε όλους τους Αμερικανούς να κάνουν το εμβόλιο ή τις ενισχυτικές δόσεις και προειδοποίησε για έναν χειμώνα γεμάτο «σοβαρή ασθένεια και θάνατο» για όσους παραμένουν ανεμβολίαστοι εν μέσω της εξάπλωσης της παραλλαγής Omicron.
«Εάν εμβολιαστείτε και υποβληθείτε σε ενισχυτική δόση, προστατεύεστε από σοβαρές ασθένειες και θάνατο», είπε ο Μπάιντεν στους εκπροσώπους του τύπου μετά από συνάντηση που είχε με την ομάδα συντονισμού για θέματα του κορωνοϊού στον Λευκό Οίκο. «Λόγω των ενεργειών που κάναμε δεν εξαπλώθηκε τόσο γρήγορα όσο θα μπορούσε», πρόσθεσε ο Μπάιντεν, «αλλά είναι εδώ ακόμα, εξαπλώνεται και θα αυξηθεί».

Ο Λευκός Οίκος μετά την ανακοίνωση του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας για την μετάλλαξη όμικρον, απαγόρευσε τα ταξίδια από οκτώ αφρικανικές χώρες όπου εντοπίστηκε για πρώτη φορά. Η απαγόρευση τέθηκε σε ισχύ στις 29 Νοεμβρίου. Το πρώτο κρούσμα της μόλυνσης από το Omicron στις ΗΠΑ εντοπίστηκε δύο ημέρες αργότερα στην Καλιφόρνια, σε έναν ταξιδιώτη που επέστρεψε από τη Νότια Αφρική στις 22 Νοεμβρίου. Από την Τετάρτη, 36 πολιτείες των ΗΠΑ έχουν αναφέρει κρούσματα Omicron, που λέγεται ότι ανέρχεται στο 3% των συνολικών μολύνσεων σε όλη τη χώρα. Οι υγειονομικές αρχές σε όλο τον κόσμο θεωρούν ότι το Omicron είναι πολύ πιο μεταδοτικό από την παραλλαγή Delta, ωστόσο, τα δεδομένα δείχνουν ότι τα συμπτώματά του είναι πολύ πιο ήπια.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments