Αρχική Αθλητικά νέα Beach Handball γυναικών: Μπικίνι τέλος μετά τον σάλο με την Νορβηγία

Beach Handball γυναικών: Μπικίνι τέλος μετά τον σάλο με την Νορβηγία

0
Credit: Ilnar Tukhbatov/Epsilon/Getty Images
Dodekanisos

Μετά τον σάλο και τις κατηγορίες για τα σορτς, η Διεθνής Ομοσπονδία Χάντμπολ άλλαξε τους κανόνες για την γυναικεία ενδυμασία. Πλέον οι αθλήτριες θα επιτρέπεται να είναι ενδεδυμένες με μακρύτερα σορτς και με φανελάκια αντί για μπικίνι και μπουστάκια.

Θυμίζουμε πως η γυναικεία ομάδα beach handball της Νορβηγίας είχε δεχθεί πρόστιμο 1.500 ευρώ, επειδή οι αθλήτριές της είχαν αγωνιστεί με σορτς αντί για μπικίνι. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ είχε αιτιολογήσει την απόφασή της, λέγοντας πως πρόκειται για «ακατάλληλη ενδυμασία», όπως είχε τονίσει. 

Η υπόθεση πήρε μεγάλες διαστάσεις διεθνώς και πολλοί έβαλλαν εναντίον των διακρίσεων της ομοσπονδίας. Μέχρι και η διάσημη Αμερικανίδα καλλιτέχνης, Pink, είχε επιτεθεί εναντίον της ομοσπονδίας. Μάλιστα είχε προσφερθεί να πληρώσει αυτή το πρόστιμο για λογαριασμό των Νορβηγίδων, επικροτώντας την κίνησή τους.

Κάποια στιγμή τον περασμένο μήνα, η Διεθνής Ομοσπονδία Χάντμπολ (IHF) άλλαξε αθόρυβα τους κανονισμούς για το beach handball. Οι οποίοι ορίζουν πλέον ότι «οι αθλήτριες πρέπει να φορούν κοντά σορτς με στενή εφαρμογή». Οι άντρες αθλητές μπορούν ακόμα να φορούν κανονικά σορτς μέχρι 10 εκατοστά πάνω από το γόνατο «αν δεν είναι πολύ φαρδύ». Η αλλαγή έρχεται μετά την καμπάνια της Talitha Stone, ακτιβίστριας στη Νορβηγία, που συγκέντρωσε 61.000 υπογραφές.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι γυναίκες αθλήτριες έχουν διαμαρτυρηθεί πολλές φορές κατά των διπλών στάνταρ στις στολές. Καθώς καλούνται να φορούν πιο αποκαλυπτικά ρούχα σε πολλά αθλήματα. Όπως  για παράδειγμα είναι ο στίβος, το beach volley και τένις, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Guardian. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments