Αρχική Αθλητικά νέα BCL: Έμαθαν τους αντιπάλους τους οι Ελληνικοί σύλλογοι

BCL: Έμαθαν τους αντιπάλους τους οι Ελληνικοί σύλλογοι

0
Πηγή: championsleague.basketball
Dodekanisos

Στο «PatrickBaumann – House of Basketball» στην Ελβετία διεξήχθη πριν από λίγη ώρα η κλήρωση του Basketball Champions League για την σεζόν 2021-2022. Γνωστές έγιναν στις τέσσερις Ελληνικές ομάδες οι αντίπαλοί τους. 

Η κλήρωση της ΑΕΚ

Αρχικά η ΑΕΚ τοποθετήθηκε στον τέταρτο όμιλο. Αναμένεται να αντιμετωπίσει τις Φάλκο (Ουγγαρία), Ρίγα (Λετονία) και μία ομάδα που θα προκύψει από τα προκριματικά. 

Η κλήρωση του ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ κληρώθηκε στον πέμπτο όμιλο και θα αντιμετωπίσει τις Νίμπουρκ (Τσεχία), Γαλατάσαραϊ (Τουρκία) και Ιγκοκέα (Βοσνία). 

Η κλήρωση του Λαυρίου

Όσον αφορά το Λαύριο θα κοντραριστεί με τις Νίζνι (Ρωσία), Ντιζόν (Γαλλία) και τη Μάλαγα (Ισπανία) του Φώτη Κατσικάρη στον τρίτο όμιλο. 

Η κλήρωση του Περιστερίου 

Τέλος το Περιστέρι θα αρχίσει το ταξίδι του από τα προκριματικά του Basketball Champions League. Οι «πρίγκιπες της δυτικής όχθης» θα παίξουν στα ημιτελικά με τον νικητή του «ζευγαριού» Βίλπας (Φινλανδία)-Κλουζ Ναπόκα (Ρουμανία). Αν προκριθούν τότε θα αγωνιστούν στον τελικό με μία εκ των Σπλιτ (Κροατία), ΑΕΚ Λάρνακας (Κύπρος) και Φρίμπουργκ (Ελβετία).

Το σύστημα διεξαγωγής της διοργάνωσης

Θυμίζουμε πως είκοσι οκτώ (28) ομάδες, μεταξύ αυτών η ΑΕΚ, το Λαύριο και ο ΠΑΟΚ, έχουν προκριθεί στην κανονική περίοδο. Οι τελευταίες τέσσερις (4) θα προκύψουν μέσω των προκριματικών. Εκεί βρίσκεται το Περιστέρι. Στην συνέχεια θα σχηματίσουν τις τριάντα δύο (32) της φάσης των ομίλων. 

Η αγωνιστική περίοδος 2021-22 θα ανοίξει αυλαία στις 13 Σεπτεμβρίου με τον πρώτο γύρο των προκριματικών.

Η κανονική περίοδος θα αρχίσει στις 4 Οκτωβρίου. Οι 32 ομάδες χωρίστηκαν σε οκτώ ομίλους των τεσσάρων. Η πρώτη ομάδα του κάθε ομίλου θα περάσει απευθείας στην φάση των «16». Οι  δεύτερες και τρίτες κάθε ομίλου θα τεθούν αντιμέτωπες στα play-in.

Τι είναι τα play-in;

Τα play-in αποτελούν μέρος του νέου τρόπου διεξαγωγής της διοργάνωσης. Θυμίζουν αρκετά το πρόσφατο Format του ΝΒΑ. Ουσιαστικά θα παίξουν οι 16 ομάδες που κατέκτησαν τη δεύτερη και την τρίτη θέση του ομίλου τους. Στο play-in οι σειρές των αγώνων θα είναι best of three και οι νικητές θα προκρίνονται στους «16». Το πλεονέκτημα της έδρας θα ακολουθεί τους συλλόγους που τερμάτισαν στη δεύτερη θέση του ομίλου τους στην κανονική διάρκεια. 

Στη φάση των «16» οι ομάδες θα είναι χωρισμένες σε τέσσερις ομίλους των τεσσάρων και οι δύο πρώτες ομάδες θα προκρίνονται στα προημιτελικά.

Στους «8», η σειρά των αγώνων θα είναι και πάλι best of three με τους νικητές των ζευγαριών να προκρίνονται στο Final Four. 

Αναλυτικά οι όμιλοι του BCL:

1ος Όμιλος: Τενερίφη, Σάσαρι, Λούντβιγκσμπουργκ, Νικητής 4ου προκριματικού

2ος Όμιλος: Χάποελ Ιερουσαλήμ, Καρσίγιακα, Μανρέσα, Σταλ Όστροβ

3ος Όμιλος: Νίζνι, Ντιζόν, Μάλαγα, Λαύριο

4ος Όμιλος: ΑΕΚ, Φάλκο, Ρίγα, Νικητής 2ου προκριματικού.

5ος Όμιλος: Νίμπουργκ, Γαλατάσαραϊ, ΠΑΟΚ, Ιγκοκέα

 

7ος Όμιλος: Χάποελ Χολόν, Μπρίντιζι, Νταρουσάφακα, Νικητής 1ου προκριματικού (συμμετέχει και το Περιστέρι)

8ος Όμιλος: Μπούργος, Μπεσίκτας, Ρίτας Βίλνιους, Όλντενμπουργκ

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments