Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Μπαταχτσήδες προς την ΔΕΗ 200 ξενοδόχοι της Ρόδου!

Μπαταχτσήδες προς την ΔΕΗ 200 ξενοδόχοι της Ρόδου!

0
Dodekanisos

Η είδηση ότι η ΔΕΗ θα συνεργαστεί με εισπρακτικές εταιρείες για να συγκεντρώσει χρήματα από τα χιλιάδες ανείσπρακτα τιμολόγια των κακοπληρωτών καταναλωτών ηλεκτρικού ρεύματος, φέρνει στην επιφάνεια την περίπτωση του νησιού μας, όπου 200 ξενοδόχοι βρίσκονται στην λίστα των μπαταχτσήδων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, που δόθηκαν στην δημοσιότητα από στελέχη της επιχείρησης ηλεκτρισμού, το ποσό που χρωστούσαν οι συμπολίτες μας , μέχρι τον περασμένο Απρίλιο, ανερχόταν σε 113,5 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων σχεδόν όλο αφορούσε ξενοδοχεία της Ρόδου.

Πρόκειται για 200 επιχειρηματίες του κλάδου που έχουν απλήρωτους λογαριασμούς άνω των 10000 ευρώ έκαστος. Το γεγονός μάλιστα αυτό σχολίασε, με δηλώσεις του σε Αθηναϊκα ΜΜΕ, ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ , ο οποίος σύγκρινε τη Ρόδο με την Ορεστιάδα, όπου τα ανείσπρακτα τιμολόγια περιορίζονται μόλις στο 18%. Ανέφερε μάλιστα συγκεκριμένα. «Δεν μπορώ να πιστέψω πως στην Ορεστιάδα οι άνθρωποι είναι πιο πλούσιοι απ ότι στην Ρόδο».
Η αναφορά αυτή, είχε προκαλέσει την παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Φλεβάρη, ο οποίος ζήτησε από την ΔΕΗ να δείξει σεβασμό στον νησιωτικό χώρο, που είναι αδικημένος σε σχέση με την ηπειρωτική Ελλάδα και αντί να τον στοχοποιεί με εμπρηστικές δηλώσεις, να τον στηρίζει με έργα και πράξεις.

Ειδικότερα όταν για νέο εργοστάσιο ακούμε εδώ και χρόνια και νέο εργοστάσιο δεν βλέπουμε- θα προσέθετα εγώ- χωρίς βεβαίως γ αυτό να είναι οι τοπικοί φορείς άμοιροι ευθυνών, καθώς πολλές φορές η εμπλοκή στην κατασκευή του έργου είχε εσωτερική προέλευση.
Τώρα θα μου πείτε τι σχέση έχει αυτό με τους κακοπληρωτές και θα έχετε απόλυτο δίκιο. Άλλο το ένα λοιπόν και άλλο το άλλο…. Ασφαλώς θα ήταν ορθότερο οι όποιες αναφορές να μην γίνονται σε γενικό επίπεδο αλλά να αναφέρεται ο κλάδος ο οποίος συστηματικά δεν πληρώνει, όταν τα νοικοκυριά, που στενάζουν έχουν μεγαλύτερη συνέπεια!!!!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments