Αρχική Αθλητικά νέα Basketball Champions League με τέσσερις ελληνικές συμμετοχές

Basketball Champions League με τέσσερις ελληνικές συμμετοχές

0
Πηγή φωτογραφίας: gigantes.com
Dodekanisos

Η FIBA γνωστοποίησε τους συλλόγους που θα απαρτίσουν το Basketball Champions League για την σεζόν 2021/22. Μεταξύ άλλων υπάρχει και ελληνικό στοιχείο, καθώς η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και το Λαύριο πέρασαν απευθείας στους ομίλους. Στα προκριματικά το Περιστέρι. 

Την σίγουρη συμμετοχής τους στους ομίλους «κλείδωσαν» η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και το Λαύριο (θα έχει ως έδρα το Σ.Ε.Φ). Από εκεί και πέρα οι ελληνικές συμμετοχές μπορούν να γίνουν τέσσερις, αρκεί το Περιστέρι να προκριθεί από την προκριματική φάση. Η κλήρωση των ομίλων θα γίνει στις 7 Ιουλίου. 

Σύμφωνα με το σύστημα αξιολόγησης του BCL, 28 ομάδες πέρασαν απευθείας στους ομίλους. Στα προκριματικά της διοργάνωσης θα αγωνιστούν 24 ομάδες εκ των οποίων μόλις τέσσερις θα προκριθούν στους ομίλους. Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως μόνο εύκολη υπόθεση δεν θα είναι για τους «πρίγκιπες της Δυτικής όχθης» η πρόκριση στην επόμενη φάση. 

Αναλυτικά οι 28 ομάδες των ομίλων: 

ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Λαύριο, Όστρο, Μανρέσα, Μπεσίκτας, Νταρουσάφακα, Σάσαρι, Νίμπουρκ, Όλντενμπουργκ, Φάλκο, Οστάνδη, Γαλατάσαραϊ, Χάποελ Ιερουσαλήμ, Χάπολ Χολόν, Μπρίντισι, Μπόυργος, Ιγκοκέα, Ντιζόν, Τενερίφη, Λούντβιγκσμπουργκ, Νίζνι, Καρσίγιακα, Ρίτας Βίλνιους, Στρασμπούρ, Τόφας, Μάλαγα, Ρίγα.

Πηγή φωτογραφίας: championsleague.basketball

Αναλυτικά οι 24 ομάδες της προκριματικής φάσης: 

Πηγή φωτογραφίας: championsleague.basketball
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments