Αρχική Αθλητικά νέα Basket League: Τι λένε οι αριθμοί για το Κολοσσός – Λάρισα

Basket League: Τι λένε οι αριθμοί για το Κολοσσός – Λάρισα

0
esake.gr
Dodekanisos

Στη Ρόδο θα ανοίξει ο δεύτερος γύρος της κανονικής περιόδου, της 30ής Basket League. Το Σάββατο (29/1, 17:00) ο Κολοσσός θα υποδεχτεί τη Λάρισα. Οι δύο ομάδες προέρχονται από αντίθετα σερί. Οι «θαλασσί» μετρούν δύο διαδοχικές ήττες από τον ΠΑΟΚ εκτός και τον Ολυμπιακό εντός έδρας. Ενώ η Θεσσαλική ομάδα μετράει τρεις σερί νίκες για δεύτερη φορά στην ιστορία της στην κατηγορία.

Ο Κολοσσός  έχασε το εντός έδρας αήττητο του την περασμένη Κυριακή όταν ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό αφού πριν από αυτόν τον αγώνα μετρούσε πέντε διαδοχικές νίκες. Η Λάρισα έχει πλέον δύο εκτός έδρας επιτυχίες σε πέντε αγώνες, έχοντας επιβληθεί στις δύο από τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές, του Απόλλωνα Oscar (74-82) και του Ιωνικού (84-89).

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Δραματική εξέλιξη είχε ο αγώνας του πρώτου γύρου αφού κρίθηκε στην παράταση, με τη Λάρισα να φτάνει στη νίκη με 81-77. Είχε κορυφαίους τους Θόδωρο Ζάρα (20π, 5/5τρ.) και Τζέι Θριτ (17π, 3ρ, 4ασ, 2κλ.). Για τους φιλοξενούμενους Σον Μίλερ και Κιμ Τιλί (από 13 πόντους) και Βασίλης Ξανθόπουλος (7π, 12ασ, 5κλ.) ήταν οι κορυφαίοι.

Με το αποτέλεσμα του αγώνα που έγινε στις 2 Οκτωβρίου, η Λάρισα διεύρυνε το προβάδισμα της έναντι του Κολοσσού H Hotels αφού μετράει πλέον τέσσερις νίκες σε πέντε αγώνες στη Stoiximan Basket League. Στους δύο που έγιναν στη Ρόδο, οι ομάδες μοιράστηκαν τις νίκες αφού..

*Η Λάρισα νίκησε σε εκείνον της περιόδου 2019-20 με 83-80 (Λασάν Κρομά 26π, 6/8δ, 3/4τρ, Τάιρον Μπρέιζελτον 11π, 10ασ. – Τέρελ Παρκς 19π, 8/10δ, 8ρ, Νώντας Παπαντωνίου 14π, 4ρ, 9ασ.).

*Ο Κολοσσός H Hotels σημείωσε τη μοναδική του νίκη στο ματς του περσινού Πρωταθλήματος όταν επικράτησε με το ευρύ 90-64 (Κερέμ Καντέρ 18π, 8ρ, Ντομινίκ Άρτις 17π, 4ρ, 7ασ. – Τζέιμς Ουέμπ 14π, 10ρ, Μπράντον Ρας 11π, 7ρ.).

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

ΚΟΛΟΣΣΟΣ H HOTELS

ΡΕΚΟΡ

* Ο Διαμαντής Σλαφτσάκης με δύο αμυντικά ριμπάουντ θα συμπληρώσει τα 400 στη διαδρομή του στη Stoiximan Basket League.

ΤΑ ΣΕΡΙ

* Ο Τζόρνταν Φλόιντ είχε 20+ πόντους στους τρεις τελευταίους αγώνες του Κολοσσού H Hotels κάτι που έκανε ο Αμερικανός μόνο μία φορά στους πρώτους έξι αγώνες του.

* Ο Κιμ Τιλί έφτασε τους 11 συνεχόμενους αγώνες με ένα τουλάχιστον επιθετικό ριμπάουντ.

* Ο Κένι Ουίλιαμς είχε 4+ εκτελεσμένα τρίποντα σε καθένα από τα 12 παιχνίδια του Κολοσσού H Hotels στον πρώτο γύρο. Ο Αμερικανός μέτρησε τουλάχιστον ένα εύστοχο σουτ από την περίμετρο στα εννιά τελευταία ματς Πρωταθλήματος.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Η ομάδα της Ρόδου είναι η δεύτερη πιο αποτελεσματική στα κλεψίματα στην κατηγορία, με οχτώ ανά αγώνα.

– Ο Κολοσσός H Hotels ήταν η ομάδα με το χαμηλότερο ποσοστό ευστοχίας στα δίποντα για τον πρώτο γύρο, εκτελώντας με 45,1%.

ΛΑΡΙΣΑ

ΡΕΚΟΡ

* Τρία αμυντικά ριμπάουντ μακριά από τα 500 είναι ο Νώντας Παπαντωνίου. Παράλληλα ο έμπειρος γκαρντ απέχει εννιά εύστοχα δίποντα από τα 400.

ΤΑ ΣΕΡΙ

* Ο Στέφαν Μούντι στις τρεις εμφανίσεις του με τη Λάρισα είχε 13+ πόντους, 3+ ασίστ, από ένα κλέψιμο και 4+ κερδισμένα φάουλ.

* Ο Ουσμάν Κρουμπάλι είχε διψήφιο αριθμό ριμπάουντ στα πρώτα πέντε παιχνίδια του φετινού Πρωταθλήματος αλλά στα επόμενα έξι έφτασε σε τέτοια επίδοση δύο φορές.

* Ο Μιχάλης Τσαϊρέλης είχε από οχτώ κερδισμένα φάουλ στα δύο τελευταία παιχνίδια της Λάρισας. Είναι ο παίκτης με τα περισσότερα κερδισμένα φάουλ για τη θεσσαλική ομάδα (48 συνολικά, 4,36 ανά αγώνα, ένα ανά 4,64 λεπτά συμμετοχής).

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Η θεσσαλική ομάδα έχει μέσο όρο 38,5 ριμπάουντ, τον τρίτο μεγαλύτερο του φετινού Πρωταθλήματος.

– Με μέσο όρο 17,2 η Λάρισα είναι η ομάδα που κάνει περισσότερα λάθη από κάθε άλλη της φετινής Stoiximan Basket League.

Πηγή: esake.gr

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments