Αρχική Videos Αυξήθηκαν δραματικά οι διαδηλώσεις για την ενέργεια και τα τρόφιμα

Αυξήθηκαν δραματικά οι διαδηλώσεις για την ενέργεια και τα τρόφιμα

0
Dodekanisos

Περισσότερες από 12.500 διαδηλώσεις σε 148 χώρες για τις αυξήσεις των τροφίμων, των καυσίμων και του κόστους ζωής, σημειώθηκαν μέσα στο 2022 σύμφωνα με ένα πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ που παρουσιάζει το Politico. Οι τιμές των τροφίμων και ιδιαίτερα της ενέργειας αυξήθηκαν πρώτα από την πανδημία COVID-19 και μετά από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Και, ενώ οι ελλείψεις τροφίμων και ενέργειας έχουν πλήξει περισσότερο τον παγκόσμιο Νότο, η οικονομική κρίση στέλνει αυξανόμενο αριθμό ανθρώπων στους δρόμους στις πλουσιότερες χώρες του βορείου ημισφαιρίου.

«Ποτέ δεν έχουν καταγραφεί τόσες πολλές διαμαρτυρίες για το κόστος ζωής – κυρίως για την ενέργεια – σε όλο τον κόσμο μέσα σε ένα χρόνο», είπε η Naomi Hossain, ειδική στην πολιτική της ανάπτυξης στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο με έδρα την Ουάσινγκτον.
Ο πληθωρισμός των τροφίμων δεν έχει υποχωρήσει και οι τιμές θα παραμείνουν υψηλές για αρκετό καιρό, προμηνύοντας επισιτιστική ασφάλεια, κοινωνικές εντάσεις και κρατικούς προϋπολογισμούς, προειδοποίησε η Παγκόσμια Τράπεζα στην τελευταία της ενημέρωση για την επισιτιστική ασφάλεια. Η άνοδος των τιμών για την ενέργεια και τα τρόφιμα θα μπορούσε εν τω μεταξύ να συνεχιστεί για τα επόμενα δύο χρόνια, προβλέπει η Έκθεση Παγκόσμιων Κινδύνων που ετοιμάστηκε πριν από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments