Αρχική Videos Αύξηση των αναπνευστικών ιών των παιδιών “βλέπει” το CDC

Αύξηση των αναπνευστικών ιών των παιδιών “βλέπει” το CDC

0

Μια νέα έκθεση των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων τονίζει ότι ένας αριθμός ρεκόρ παιδιών νοσηλεύονται τώρα με κοινό κρυολόγημα λόγω εξασθενημένου ανοσοποιητικού συστήματος. Η Daily Mail αναφέρει ότι το CDC διαπίστωσε ότι ένας ιστορικά υψηλός αριθμός ασθενών κάτω των 18 ετών πάλευαν με κοινούς ιούς από τον Αύγουστο του 2021, από τη στιγμή δηλαδή που κορυφώθηκαν τα lockdown, η χρήση μάσκας αλλά και η κοινωνική απόσταση.

Η έκθεση που έχει τον τίτλο «Αύξηση των οξειών αναπνευστικών ασθενειών μεταξύ παιδιών και εφήβων που σχετίζονται με ρινοϊούς και εντεροϊούς, συμπεριλαμβανομένου του εντεροϊού D68», «ανέβηκε» στην επίσημη σελίδα του CDC στις 7 Οκτωβρίου. Τα δεδομένα συγκεντρώθηκαν από νοσοκομεία σε επτά διαφορετικές πολιτείες, όπως η Ουάσιγκτον, το Τέξας, η Νέα Υόρκη και το Οχάιο. Σχολιάζοντας τα ευρήματα, ο Δρ. Σκοτ ​​Ρόμπερτς, ιατρικός διευθυντής στο Πανεπιστήμιο του Γέιλ, δήλωσε ότι τα lockdown επηρέασαν την ικανότητα των παιδιών να δημιουργήσουν ανοσία σε κοινές ασθένειες.

«Υπάρχουν δύο συνέπειες σε αυτό», είπε ο γιατρός, εξηγώντας «Πρώτον, το χάσμα δίνει χρόνο στους ιούς να μεταλλαχθούν ακόμη περισσότερο για να προκαλέσουν πιο σοβαρή ασθένεια». «Και δεύτερον, όποια ανοσία και αν δημιουργηθεί σε αυτούς τους ιούς, θα έχει εξασθενίσει καθιστώντας την ανοσολογική απόκριση τώρα πολύ λιγότερο ισχυρή», πρόσθεσε ο Ρόμπερτς.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments