Αρχική Videos Αυξημένος ο κίνδυνος κοινωνικών αναταραχών στην Ευρώπη

Αυξημένος ο κίνδυνος κοινωνικών αναταραχών στην Ευρώπη

0

Ο κόσμος αντιμετωπίζει μια άνευ προηγουμένου αύξηση των πιθανών κοινωνικών αναταραχών καθώς πάνω από το 80% των χωρών σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν πληθωρισμό άνω του 6%. Σύμφωνα με έκθεση της Verisk MapleCroft, μιας βρετανικής εταιρείας συμβούλων κινδύνου και στρατηγικής, 101 από τις 198 χώρες που αναλύθηκαν στον δείκτη αστικών αναταραχών παρουσίασαν αύξηση στον κίνδυνο κοινωνικής αναταραχής μεταξύ του δεύτερου και του τρίτου τριμήνου του 2022.

Τον Δεκέμβριο του 2020, η παγκόσμια συμβουλευτική εταιρεία κινδύνου δημοσίευσε μια έκθεση για να προειδοποιήσει για μια νέα εποχή κοινωνικής αναταραχής , εκτιμώντας εκείνη την εποχή ότι 75 χώρες θα επηρεάζονταν από αυξημένο κίνδυνο αναταραχών μέχρι το τέλος του έτους. 2022. Η εταιρεία συμβούλων εκτιμά σήμερα ότι η πραγματικότητα ήταν πολύ χειρότερη από την πρόβλεψή της με 120 χώρες να έχουν παρατηρήσει αύξηση του κινδύνου κοινωνικής αναταραχής.

H Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Ολλανδία, η Γερμανία και επίσης η Ελβετία είναι μεταξύ των χωρών με τις υψηλότερες αυξήσεις στον κίνδυνο κοινωνικής αναταραχής.

Η εταιρεία επισημαίνει στην έκθεσή της ότι ο καιρός θα είναι επίσης καθοριστικός παράγοντας για την αύξηση της κοινωνικής αναταραχής στην Ευρώπη, επισημαίνοντας ότι ένα κρύο φθινόπωρο και χειμώνας θα «επιδεινώσει μια ήδη σοβαρή ενεργειακή κρίση και κρίση κόστους ζωής»

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments