Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Αυξημένες οι αναζητήσεις στην Google για διαμονές στην Ελλάδα

Αυξημένες οι αναζητήσεις στην Google για διαμονές στην Ελλάδα

0
πηγή φωτογραφίας: cnn.com
πηγή φωτογραφίας: cnn.com
Dodekanisos

Αυξημένη ζήτηση για διαμονές στην Ελλάδα καταγράφεται στις αναζητήσεις μέσω Google τον τελευταίο μήνα.

Για το διάστημα 7 Ιουνίου 2021 έως 7 Ιουλίου 2021 οι αναζητήσεις για διαμονές στην Ελλάδα έχει αυξηθεί κατά περίπου 20%. Η αύξηση είναι σταθερή και ακολουθεί το μοτίβο που υπήρχε την προηγούμενη χρονιά, αν και στο σύνολο της η ζήτηση είναι περίπου τρεις φορές μεγαλύτερη σε σχέση με πέρσι. 

Οι δέκα μεγαλύτερες αγορές εισερχομένου τουρισμού

Οι δέκα μεγαλύτερες αγορές που δείχνουν ενδιαφέρον για διαμονές στην Ελλάδα είναι η Γερμανία, η Γαλλία, η Πολωνία, η Ιταλία, το Βρετανία, η Ολλανδία, οι ΗΠΑ, η Ρουμανία, το Βέλγιο και η Αυστρία.

Η γερμανική αγορά παραμένει η μεγαλύτερη για τον Ελληνικό Τουρισμό. Με πάνω από 3 φορές μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τις άλλες αγορές οι Γερμανοί δείχνουν την προτίμηση τους για την Ελλάδα και αναμένεται να αποτελέσουν το μεγαλύτερο μέρος των τουριστικών αφίξεων στην χώρα μας αυτό το καλοκαίρι.

Η Γαλλία βρίσκεται στη δεύτερη θέση της λίστα με τις μεγαλύτερες τουριστικές αγορές για την Ελλάδα. Σε συγκριτικά μεγέθη οι αναζητήσεις από την Γαλλία είναι περίπου όσο το 30% των αναζητήσεων από την Γερμανία. Το ενδιαφέρον των Γάλλων για διαμονές στην χώρα μας παραμένει σταθερό και η γαλλική τουριστική αγορά αναμένεται να συνεχίσει να δίνει έναν καλό αριθμό κρατήσεων για το υπόλοιπο της σεζόν. 

Στην τρίτη θέση βρίσκεται σταθερά η Πολωνία με τις αναζητήσεις για διαμονές στην Ελλάδα από αυτή τη χώρα να κυμαίνονται λίγο χαμηλότερα από τις αναζητήσεις στην Γαλλία. Τόσο ο ικανοποιητικός αριθμός κρατήσεων στην αρχή της σεζόν όσο και το αμείωτο ενδιαφέρον που παρατηρείται στις αναζητήσεις συνιστούν πως το τουριστικό ρεύμα από την Πολωνία θα συνεχίσει και για τους επόμενους μήνες.

Η ζήτηση από την Ιταλία έχει ξεπεράσει εκείνη από την Βρετανία και έτσι η ιταλική αγορά ανεβαίνει στην τέταρτη θέση της λίστα με τις μεγαλύτερες τουριστικές αγορές για την Ελλάδα. Μάλιστα η ζήτηση από την Ιταλία παρουσιάζει σημαντική αύξηση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και αναμένεται να μεταφραστεί σε ικανοποιητικό αριθμό κρατήσεων, ιδίως τον Αύγουστο που είναι και ο αγαπημένος μήνας των Ιταλών για διακοπές.

Στην πέμπτη θέση της λίστας βρίσκεται η Βρετανία, που ανυπομονεί να αρθούν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί από “πορτοκαλί” λίστες όπως η Ελλάδα, έστω και μόνο για εμβολιασμένους. Το ενδιαφέρον των Βρετανών παραμένει σταθερό με μια μικρή αύξηση σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες. Αν και παραδοσιακά η βρετανική αγορά ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη, μετά τους Γερμανούς, η πανδημία και οι περιορισμοί που ισχύουν καθ’ όλη τη διάρκεια των πρώτων μηνών της τουριστικής σεζόν φαίνεται πως θα κρατήσουν τις κρατήσεις από αυτή την αγορά μακριά από την πλήρη δυναμική της. Παρόλα αυτά οι κρατήσεις από την Βρετανία αναμένεται να παρουσιάσουν ανοδική πορεία μέχρι και το τέλος της σεζόν.

Στην έκτη θέση της λίστας είναι η Ολλανδία που παρουσιάζει σταθερά αύξηση στο ενδιαφέρον για διαμονές στην Ελλάδα. Από την αρχή της φετινής σεζόν οι Ολλανδοί δείχνουν ολοένα και περισσότερο ενδιαφέρον και πέρα από μια μικρή διακοπή όταν μπήκε η Ελλάδα στην πορτοκαλί λίστα της, οι κρατήσεις είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα, τηρουμένων των αναλογιών. Αξίζει να σημειωθεί πως η Ολλανδία ανέβηκε μια θέση στην λίστα με τις μεγαλύτερες τουριστικές αγορές της Ελλάδας, προσπερνώντας τις ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ βρίσκονται στην εβδόμη πλέον θέση της λίστας παρουσιάζοντας μια μικρή μείωση στο ενδιαφέρον που υπήρχε τους προηγούμενους μήνες. Αυτό οφείλεται εν μέρη και στο γεγονός ότι υπάρχει μια γενική τάση των ταξιδιωτών να αποφεύγουν πολύωρες πτήσεις και να προτιμούν οδικά ταξίδια όταν πρόκειται για μεγάλες αποστάσεις.

Στην όγδοη θέση της λίστας βρίσκεται η Ρουμανία που παρουσιάζει άνοδο στο ενδιαφέρον για διαμονές στην Ελλάδα σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες. Αξίζει να σημειωθεί πως η Ρουμανία ξεπέρασε την Αυστρία ανεβαίνοντας έτσι μια θέση στην λίστα. Όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενες αναλύσεις μας η Ρουμανία μπορεί να δώσει ορισμένο αριθμό κρατήσεων και αναμένεται να βοηθήσει στην πορεία της σεζόν.

Στην ένατη θέση βρίσκεται το Βέλγιο που παρουσιάζει αυξημένο ενδιαφέρον για την Ελλάδα τον τελευταίο μήνα. Μάλιστα το ενδιαφέρον αυτό παρουσιάστηκε απότομα και σε λιγότερο από ένα μήνα έχει φέρει την βελγική αγορά στο τοπ 10 των χωρών που δείχνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για διαμονές στην Ελλάδα.

Τέλος στην δέκατη θέση βρίσκεται η Αυστρία που είχε δείξει κάποια δυναμική στις αρχές τις σεζόν. Δυστυχώς το ενδιαφέρον από την Αυστρία είναι εμφανώς μειωμένο σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα κάτι που όμως δεν θα επηρεάσει σημαντικά την εξέλιξη της σεζόν, αφενός γιατί υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον από τις άλλες αγορές και αφετέρου γιατί αφορά σε μικρό ποσοστό των αφίξεων για το 2021.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments