Αρχική Videos Αυξάνονται τα ποσοστά ανεργίας στη Γερμανία λένε οι ειδικοί

Αυξάνονται τα ποσοστά ανεργίας στη Γερμανία λένε οι ειδικοί

0

Μεγαλώνει η ανεργία στην Γερμανία και παρουσιάζει μάλιστα αυξητικές τάσεις όπως αναφέρει σχετική έκθεση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Απασχόλησης. Αναφέρεται συγκεκριμένα ότι ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 28.000 άτομα τον Ιούνιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι και η επόμενη μέτρηση θα κάνει λόγο για νέα αύξηση. Η ανεργία στη χώρα συνήθως μειώνεται στις αρχές του καλοκαιριού. Κατά μέσο όρο, τα τρία χρόνια πριν από την πανδημία του κορωνοϊού, μειώθηκε κατά 28.000, ή 1%, τον Ιούνιο. Φέτος, ωστόσο, και τα 16 ομοσπονδιακά κρατίδια της Γερμανίας παρουσίασαν αύξηση των ποσοστών ανεργίας σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα το 2022.

«Οι πιο δύσκολες οικονομικές συνθήκες γίνονται πλέον αισθητές στην αγορά εργασίας», ανέφερε το Reuters, σύμφωνα με την επικεφαλής του γραφείου εργασίας, Αντρέα Νάλες. «Η ανεργία αυξάνεται και η αύξηση της απασχόλησης χάνει δυναμική», πρόσθεσε. Η Γερμανία είναι η μεγαλύτερη οικονομία της ΕΕ και πάντα είχε ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας στην ήπειρο. Ο αριθμός των ανέργων στη χώρα αυξήθηκε κατά 8% από έτος σε έτος τον Ιούνιο, ανακοίνωσε το Γραφείο Εργασίας. Ο συνολικός αριθμός των ανέργων, μη εποχικά διορθωμένων, ανέρχεται σε 2.555.000. Η απότομη αύξηση των ποσοστών ανεργίας μπορεί να αποδοθεί εν μέρει στην εισροή προσφύγων από την Ουκρανία. Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν φτάσει στη Γερμανία από την Ουκρανία από τον Φεβρουάριο του 2022, λένε οι ειδικοί.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments