Αρχική Videos Αυξάνονται οι τιμές σε φάρμακα από τις μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες

Αυξάνονται οι τιμές σε φάρμακα από τις μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες

0

Η φαρμακευτική βιομηχανία των ΗΠΑ αύξησε τις τιμές των φαρμάκων 1.186 φορές φέτος. Αυτό είναι το αποτέλεσμα ανάλυσης του αμερικανικού οργανισμού «Patients for Affordable Drugs». Αυτή είναι μια ομάδα υπεράσπισης που υποστηρίζει τον περιορισμό των τιμών των συνταγογραφούμενων φαρμάκων.

Ο οργανισμός δημοσίευσε την ανάλυσή του την Τετάρτη. Παρά τα κέρδη ρεκόρ, οι φαρμακευτικές εταιρείες αύξησαν τις τιμές 133 προϊόντων μόνο από τις 24 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου φέτος, ανέφερε ο όμιλος, ενώ σημείωσε ότι η μέση αύξηση των τιμών για το 2022 ήταν 5%. Μόνο τον Ιούλιο, 64 παραγωγοί φαρμάκων αύξησαν τις τιμές τους.

Ακόμη και με εταιρείες όπως ο αμερικανικός φαρμακευτικός κολοσσός Pfizer, ο οποίος έχει κάνει πρωτοφανή κέρδη με το εμβόλιο του για τον COVID-19, σύμφωνα με το “Patients for Affordable Drugs”, οι τιμές για άλλα φάρμακα συνέχισαν να αυξάνονται. Για παράδειγμα, μόνο το φάρμακο για τη λευχαιμία Besponsa της Pfizer έχει δει τέσσερις αυξήσεις τιμών από την έναρξη της πανδημίας COVID-19 και τώρα κοστίζει 21.056 $ ανά φιαλίδιο.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments