Αρχική Αθλητικά νέα Super League 2 Αυτός είναι ο αντίπαλος του Διαγόρα

Αυτός είναι ο αντίπαλος του Διαγόρα

0
Dodekanisos

Του Κώστα Μόσχοβου

Η αντίστροφη μέτρηση για την πρεμιέρα της αγωνιστικής δράσης στην Super League 2 έχει αρχίσει. Το Σάββατο (16/01), 0 Διαγόρας Ρόδου θα ταξιδέψει στην Κρήτη για να αναμετρηθεί με τον Ο.Φ.Ι (ώρα 14:45). Το news12 σας παρουσιάζει την ομάδα της Ιεράπετρας.

Ιστορία της ομάδας
Ο Όμιλος Φιλάθλων Ιεράπετρας, γνωστός και ως Ο.Φ.Ι. ιδρύθηκε το 1970 από την ένωση των τότε δύο ομάδων της Ιεράπετρας: της Θύελλας και του Διαγόρα.
Στην δεκαετία του 1970, ο Ο.Φ.Ι αγωνίστηκε στην τότε εθνική ερασιτεχνική κατηγορία, η οποία ήταν η αμέσως επόμενη κατηγορία μετά τη Β’ εθνική, και έχοντας στις τάξεις του μόνο ντόπιους παίκτες. Η έδρα του την εποχή εκείνη ήταν το γήπεδο στη περιοχή Αλυκή Ιεράπετρας.
Την περίοδο 2005-06 ο Ο.Φ.Ι. κατέκτησε το πρωτάθλημα της Δ’ εθνικής και για πρώτη φορά στην ιστορία του αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής. Είναι η παλαιότερη και πιο ιστορική ομάδα της Ιεράπετρας, και η μοναδική με συμμετοχή σε πρωτάθλημα επαγγελματικής κατηγορίας (Γ΄ εθνική 2006-07).

Την χρονιά 2017-18 κατέλαβε την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής και προπάντων κατέκτησε το κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδος, νικώντας την Νίκη Βόλου με 2-0 στον τελικό στο Κερατσίνι.
Την σεζόν 2018-19 έκανε σπουδαία εμφάνιση στον θεσμό του κυπέλου Ελλάδος, όπου έφθασε στην φάση των ομίλων φέρνοντας μάλιστα στην φάση αυτή ισοπαλία 2-2 με τον Παναθηναϊκό μέσα στο «ΟΑΚΑ».

Η πιο επιτυχημένη σεζόν στην ιστορία της ομάδας, θεωρείται η χρονιά 2018-19 οπότε και ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια του πέμπτου ομίλου της Γ’ εθνικής κερδίζοντας παράλληλα την άνοδο στην Β’ εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία της. Ενώ μόλις έναν χρόνο μετά, ανέβηκε στην Super League 2 λόγω της απόσυρσης της συμμετοχής του Πανιώνιου ΓΣΣ από το πρωτάθλημα της σεζόν 2020-21.
Προπονητής της ομάδας είναι ο 48χρονος Μανώλης Παπαματθαιάκης.

Έδρα
Παίκτης και προπονητής του Ο.Φ.Ι. επί σειρά ετών, υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους Κρητικούς ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, ο Πέτρος Βουζουνεράκης, το όνομα του οποίου φέρει το δημοτικό γήπεδο (2000 θέσεων) της Ιεράπετρας (Βουζουνεράκειο).

Φίλαθλοι
«Κουρήτες» ονομάζονται οι οργανωμένοι φίλαθλοι του Ο.Φ.Ι. Αποτελούν τους πιο πιστούς και φανατικούς οπαδούς της επαρχιακής ομάδας.

Διοίκηση
Ιδιοκτήτης και Πρόεδρος της ομάδας είναι ο Θανάσης Χηνόπουλος. Ο κ. Χηνόπουλος ασχολείται έντονα με την τοπική αυτοδιοίκηση τα τελευταία χρόνια, καθώς έχει εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Πλατανιά Χανίων, ενώ την τελευταία τριετία είναι πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. Επαγγελματικά δραστηριοποιείται στον χώρο των ναυτιλιακών επιχειρήσεων σε Παγκρήτιο επίπεδο.

Επιτυχίες και τίτλοι
Football League 2019-2020 4η θέση
Γ’ εθνική 2018-2019 Πρωταθλητής
Γ’ εθνική 2017-2018 3η θέση
Δ’ εθνική 2005-2006 Πρωταθλητής
Κύπελλο ερασιτεχνών 2017-2018 Κυπελλούχος
Κύπελλο Ελλάδας 2018-2019 Φάση ομίλων
ΕΠΣ Λασιθίου/Α’ κατηγορία Δέκα πρωταθλήματα
Κύπελλο ΕΠΣ Λασιθίου 13 κύπελλα
Σούπερ Καπ ΕΠΣ Λασιθίου τρεις κατακτήσεις

Ρόστερ
Τερματοφύλακες: Γιάννης Παπαδόπουλος, Αουρέλ Πλανάι, Γιάννης Μανουσάκης
Αμυντικοί: Νίκος Δερμιτζάκης, Γιώργος Σμίλτος, Στέφανος Καπιάς, Αμπέλ Μασουέρο, Μανώλης Περδίκης, Εμιλιάνο Σέχου, Παναγιώτης Αρναούτογλου, Αντώνης Φουάσης, Μάριος Καψάλης, Γιάννης Πριόνας, Δημήτρης Συκαράς
Μέσοι: Φίλιππος Παπαδάκης, Σέρχιο Γκεγκολι, Καλούδης Λεμονής, Ντάνιελ Αρκιλέσι, Μανώλης Σμυρλάκης, Μπαράτα
Επιθετικοί: Νταμιάν Τζίνι, Χρήστος Χρυσοφάκης, Γιώργος Αποστολίδης, Αρμάντο Γκουφας, Μάουρο Κόστα, Κριστιάν Κουσχτα.
Συνολικά η χρηματιστηριακή αξία του ρόστερ ανέρχεται στα 2.28 εκ. ευρώ.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments