“Αυτοί που υποστήριξαν της κυρώσεις κατά της Ρωσίας θα πρέπει να παραιτηθούν!”

Την άποψη ότι θα πρέπει να παραιτηθούν όσοι Ευρωπαίοι ηγέτες υποστήριξαν τα περιοριστικά μέτρα κατά της Ρωσίας εξέφρασε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Πίτερ Σιγιάρτο. Έκανε τις συγκεκριμένες δηλώσεις κατά την διάρκεια μιας εκδήλωσης που έγινε στη χώρα του με τίτλο, “Πες όχι στις κυρώσεις”. Ο ίδιος εξαπέλυσε βέλη προς τις Βρυξέλλες λέγοντας πως “προσπαθούν τώρα να δικαιολογήσουν τις λανθασμένες αποφάσεις τους”. Σύμφωνα με τον ίδιο, η επιθυμία επιβολής νέων κυρώσεων οφείλεται στην απροθυμία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να φέρει στη συνέχεια την ευθύνη για την αποτυχία τους”.

«Οι ηγέτες που υποστήριξαν τις κυρώσεις θα έπρεπε να είχαν εμφανιστεί και να πουν ότι εξαιτίας αυτών η ευρωπαϊκή οικονομία πλησίαζε σε ύφεση και να παραιτηθούν. Αυτή θα ήταν μια φυσιολογική αντίδραση από αυτούς που έβλαψαν την Ευρώπη επιβάλλοντας κυρώσεις», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Szijjarto τόνισε επίσης ότι τα περιοριστικά μέτρα ήταν η «χειρότερη απάντηση» της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην έναρξη της ρωσικής ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία και κάλεσε τους συμπατριώτες να μιλήσουν εναντίον τους κατά την περίοδο των εθνικών διαβουλεύσεων. Επιπλέον, υπενθύμισε ότι η Βουδαπέστη συνεργάζεται με τη Μόσχα στο θέμα της προμήθειας φυσικού αερίου και χωρίς αυτή τη συνεργασία, οι υποδομές της χώρας του θα ήταν εξαιρετικά δύσκολες.

Διαβάστε επίσης:

Επικαιρότητα

Ελεύθερη Πένα

Αθλητικά Νέα

Αφήστε το σχόλιο σας

σχόλιο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments