Αρχική Videos Αυτοί είναι οι όροι της Ρωσίας για την επίτευξη ειρήνης

Αυτοί είναι οι όροι της Ρωσίας για την επίτευξη ειρήνης

0

Τους όρους οι οποίοι θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην διευθέτηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία τόνισε κατά την διάρκεια συνέντευξης του, ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιχαήλ Γκαλουζίν. Τα βασικά σημεία σύμφωνα με τα όσα ανέφερε είναι να δεσμευθεί το Κίεβο εκ νέου για το ουδέτερο καθεστώς του, αναγνωρίσει «νέα εδαφική πραγματικότητα» και να ανακηρύξει τα ρωσικά ως κρατική γλώσσα.

«Η Μόσχα είναι πεπεισμένη ότι μια ειρηνευτική διευθέτηση θα είναι δυνατή μόνο εάν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις σταματήσουν τις εχθροπραξίες και σταματήσουν οι αποστολές όπλων από τη Δύση», πρόσθεσε χαρακτηριστικά και τόνισε και τα εξής:
«Για να επιτύχει μια διαρκής ειρήνη, η Ουκρανία πρέπει να επιστρέψει σε ένα ουδέτερο αδέσμευτο καθεστώς και να αρνηθεί να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Το Κίεβο θα πρέπει να αναγνωρίσει τη νέα εδαφική πραγματικότητα που προέκυψε όταν οι άνθρωποι άσκησαν το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση». Αναφέρεται προφανέστατα, σε τέσσερις πρώην ουκρανικές περιφέρειες που με συντριπτική πλειοψηφία ψήφισαν υπέρ της προσχώρησης στη Ρωσία στα δημόσια δημοψηφίσματα το περασμένο φθινόπωρο.

Ο Γκαλουζίν σημείωσε ότι ένα άλλο κρίσιμο στοιχείο οποιασδήποτε ειρηνευτικής διευθέτησης είναι η δέσμευση του Κιέβου να σεβαστεί τα δικαιώματα του ρωσόφωνου πληθυσμού της χώρας και άλλων μειονοτήτων.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments