Αρχική Αθλητικά νέα Super League 2 Αυτή είναι η Παναχαϊκή, η προσεχή αντίπαλος του Διαγόρα

Αυτή είναι η Παναχαϊκή, η προσεχή αντίπαλος του Διαγόρα

0
Dodekanisos

Του Κώστα Μόσχοβου

Την έχουν αποκαλέσει «Βασίλισσα» και «Μεγάλη Κυρία της Πελοποννήσου», ή αλλιώς «καμάρι» της Πάτρας, καθώς κατάφερε ένα σερί δέκα παρουσιών στο πρωτάθλημα της Α’ εθνικής κατηγορίας. Κάποτε άγγιξε έστω για λίγο το όνειρο του κυπέλλου UEFA νυν EuropaLeague. Ας δούμε μερικά στοιχεία για την αντίπαλο του Διαγόρα την προσεχή Τετάρτη στο Δημοτικό Στάδιο: 

Ίδρυση
Η Παναχαϊκή Γυμναστική Ένωσις (Π.Γ.Ε) αποτελεί έναν από τους αρχαιότερους αθλητικούς συλλόγους στην Ελλάδα. Εδρεύει στην πόλη της Πάτρας. Ιδρύθηκε το μακρινό 1891 από τον Ιωάννη Κρητικό, με την ονομασία Παναχαϊκός Γυμναστικός Σύλλογος. Έμβλημα της είναι ο Ηρακλής που στεφανώθηκε από την Νίκη. Τα χρώματα της είναι το κόκκινο και το μαύρο.
Στις 14 Ιουνίου του 1891 η εφημερίδα Φορολογούμενος ανακοίνωσε την ίδρυση του συλλόγου: «Κάλλιστοι νέοι της ημετέρας πόλεως έθεντο κατ’ αυτάς τα βάσεις λαμπρού σωματείου, Γυμναστικού, δηλονότι Συλλόγου εις ον έδωσαν τον τίτλον Παναχαϊκός Γυμναστικός Σύλλογος και τον τύπον παρομοίων σωματείων. Του Συλλόγου τούτου, υπέρ ου ευχόμεθα τα βέλτιστα Πρόεδρος εξελέχθη, ο συμπολίτης ημών κ. Γεώργιος Τζίνης, είχε αναγγελθεί στο τότε απόσπασμα.
Στο μεταξύ στις 20 Νοεμβρίου του 1894, μέλη του Παναχαϊκού διαφώνησαν και έφυγαν από τον σύλλογο. Έτσι δημιούργησαν την Γυμναστική Εταιρεία Πατρών (Γ.Ε.Π). Τα δύο σωματεία επιδόθηκαν σε έναν ισχυρό ανταγωνισμό, ενώ συνέβαλαν καθοριστικά στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου, καθώς είχαν τις δικές τους ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στην Παναχαϊκού και Γεωργίου Ολυμπίου και στη Σμύρνης και Σολωμού αντίστοιχα.
Στις 12 Φεβρουαρίου του 1923 τα δύο σωματεία μετά από πολλές απόπειρες αποφάσισαν τελικά να συγχωνευτούν και πάλι σε έναν σύλλογο. Η ονομασία του συλλόγου αποφασίστηκε να είναι «Παναχαϊκή Γυμναστική Ένωσις», Παναχαϊκή από το όνομα του Παναχαϊκού και Γυμναστική Ένωση από το όνομα της Γ.Ε.Π.
Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πατρών ξεκίνησε από την ίδρυση της, το 1927 να διεξάγει τοπικό πρωτάθλημα όπου η Παναχαϊκή πρωταγωνίστησε πολλές φορές έως το 1959 οπότε και συστάθηκαν από την Εθνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (Ε.Π.Ο.) οι εθνικές κατηγορίες.
Ιστορία και πορεία
Η Παναχαϊκή τη δεκαετία του ’50 έγινε η 1η ομάδα της περιοχής των Πατρών που έλαβε μέρος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα τις χρονιές 1954, 1956, 1957 και 1958.
Το 1961 συμμετείχε για πρώτη φορά στην ιστορία της στη ΄Β ΄Εθνική και το αξιοσημείωτο είναι ότι μέχρι και το 2006, για 45 ολόκληρα χρόνια αγωνίστηκε μόνον στην Α’ και τη Β’ εθνική κατηγορία.
Η δεκαετία του ’60 αποδείχθηκε «χρυσή» για την Παναχαϊκή. Από το 1965 και μετά εξελίσσεται σε κυρίαρχη ομάδα της περιοχής και η επιτυχία της αυτή οφειλόταν αφ’ ενός στη μεγάλη οικονομική επιφάνεια και δύναμη των διοικούντων της και αφετέρου στο ότι ευτύχησε να διαθέτει μία ταλαντούχα φουρνιά από νέα παιδιά που βγήκαν από τον Σπύρο Βουλγαράκη, έναν από τους μεγαλύτερους παράγοντες στην ιστορία της Παναχαϊκής και του αχαϊκού ποδοσφαίρου, και οδήγησαν την ομάδα σε μία θριαμβευτική, ανοδική τροχιά.
Η 1η άνοδος και συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής συνέβη το 1969-1970 όπου όμως στη συνέχεια για έξω αγωνιστικούς λόγους υποβιβάστηκε. Το 1971-72 επέστρεψε δριμύτερη στην Α’ Εθνική καταλαμβάνοντας την 6η θέση ενώ την επόμενη χρονιά ήρθε 4η πετυχαίνοντας την έξοδο της στην Ευρώπη, με 16 νίκες, 12 ισοπαλίες και 6 ήττες.
Η ιστορική συμμετοχή στο Κύπελλο UEFA
Τον Σεπτέμβριο του 1973 και συγκεκριμένα στις 20 του μήνα, η ποδοσφαιρική Ελλάδα βίωσε ένα ανεπανάληπτο γεγονός.
Για πρώτη φορά μία ομάδα από την περιφέρεια, εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης, αγωνιζόταν στα κύπελλα Ευρώπης και αυτό το λάβαρο της επανάστασης στο χορτάρι το σήκωσε ως άλλος Σπάρτακος η Παναχαϊκή!
Ο σύλλογος από την Πάτρα, κατά τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του ‘70, όχι απλώς διέθετε το σύνολο της Ιστορίας του, αλλά μία από τις κορυφαίες εντεκάδες που είδε το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Δικαιολογημένα, η Παναχαϊκή κατάφερε με την 4η θέση πίσω από Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό να πάρει το εισιτήριο για το Κύπελλο UEFA.
Στον α’ γύρο του UEFA η Παναχαϊκή επικράτησε της Γκρατς στο γήπεδο Απόστολος Νικολαΐδης στην Αθήνα, στις 20/9/1973 με σκορ 2-1, με γκολ του Μιχαλόπουλου στο 16’ και του Σπεντζόπουλου στο 43’ ενώ στην Αυστρία η Παναχαϊκή νίκησε με σκορ 0-1 πάλι με τέρμα του «γκολτζή» Μίμη Σπεντζόπουλου.

Στο β’ γύρο με την Τβέντε τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα και στον πρώτο αγώνα στο γήπεδο της Αγυιάς στις 24-10-1973 ήρθε ισόπαλη με 1-1 ενώ στις 7-11-1973 στην έδρα της Τβέντε στο Ένσεντε υπέστη βαριά ήττα με σκορ 7-0.
Συνέχεια με ιστορία
Την επόμενη χρονιά η Παναχαϊκή τερμάτισε 6η ενώ η πτώση άρχισε μετά το ’79, με αποτέλεσμα στο τέλος της περιόδου ’80-’81 να πέσει στη Β’ Εθνική. Την επόμενη χρονιά η Παναχαϊκή πήρε το πρωτάθλημα της Β’ εθνικής και επέστρεψε στην Α’. Στο μεταξύ από το 1979 είχε δημιουργηθεί το επαγγελματικό ποδόσφαιρο με τις ΠΑΕ ενώ το 1983 ανέλαβε τη διοίκηση ο Άρης Λουκόπουλος που παρέμεινε στο τιμόνι της Παναχαϊκής για είκοσι χρόνια.
Το καταστατικό ίδρυσης της ΠΑΕ Παναχαϊκή με 47 άρθρα υπογράφηκε στο συμβολαιογραφείο του Χρ. Τζαβέλλα στις 27 Ιουλίου του 1979.
Τα ρεκόρ εισιτηρίων της ομάδας είναι πολλά. Το μεγαλύτερο είναι στο ματς της Α’ Εθνικής με τον Ολυμπιακό, το 1977 όπου στο γήπεδο της Αγυιάς κόπηκαν 18.378 εισιτήρια. Επίσης, όπως απαριθμεί στο βιβλίο του ο Τάσσος Σταθόπουλος, την περίοδο 1971-72 που η Παναχαϊκή επανήλθε στην Α’ Εθνική, κόπηκαν συνολικά 149.143 εισιτήρια (κατά μέσο όρο 8.773 ανά παιχνίδι).

Τη δεκαετία του ’80 και του ’90 η ομάδα ανεβοκατέβαινε μεταξύ Α’ και Β’ κατηγορίας με καλύτερη θέση στο πρωτάθλημα της Α’ την 11η το 1993 και το 2001.
Το 1988 έπαιξε στην Α΄ Εθνική αλλά μηδενίστηκε στον αγώνα με τον Πανσερραϊκό και υποβιβάστηκε. Την ίδια ώρα οι Πατρινοί φίλαθλοι διαδήλωσαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, έστησαν οδοφράγματα και συγκρούστηκαν με την αστυνομία. Αποτέλεσμα όλων αυτών η πρόκληση επεισοδίων που είχαν ως θλιβερό γεγονός τον απολογισμό 15 τραυματιών.
Συμμετοχή στο ιστορικό Κύπελλο Ιντερτότο
Το καλοκαίρι του 1996 η Παναχαϊκή έλαβε συμμετοχή στο «θρυλικό» Κύπελλο Ιντερτότο. Έφερε 1-1 με την Στάμπαεκ εντός έδρας, έχασε 2-1 από τη Ντινάμο Μόσχας εκτός, νίκησε 4-2 την Τορσχβάν εντός και ηττήθηκε 4-2 από την Γκενκ εκτός.
Σύγχρονη ιστορία
Tο 2003 με παρέμβαση του τότε υπουργού Βενιζέλου, η Παναχαϊκή τιμωρήθηκε για χρέη και αποβλήθηκε από το πρωτάθλημα Β΄ Εθνικής την 9η αγωνιστική.
Το 2004 η Παναχαϊκή έπρεπε να αγωνιστεί βάση νόμου στην Δ’ εθνική, ωστόσο τελευταία στιγμή αποφασίστηκε και συγχωνεύτηκε νομικά με τον Πατραϊκό, επίσης ομάδα Β΄ εθνικής τότε όμως χωρίς χρέη. Έτσι η ομάδα έλαβει μέρος κανονικά στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής το 2005 και έφερε την επίσημη ονομασία «Π.Α.Ε. Παναχαϊκή Γ.Ε. 2005». Παρόλα αυτά την σεζόν 2005-06 τερμάτισε 15η στην κατηγορία και υποβιβάστηκε στην Γ’ εθνική, γεγονός που συνέβη για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας.
Αν και κατάφερε να πάρει την άνοδο στη Β΄ Εθνική (Football League) το 2011 τερμάτισε πρώτη στον όμιλό της (Νότιος Όμιλος), η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου FOOTBALL LEAGUE και FOOTBALL LEAGUE 2, αποφάσισε τον άμεσο υποβιβασμό της ομάδας και χρηματική ποινή 300.000 ευρώ για υπόθεση δωροδοκίας σε αγώνα με τον Ολυμπιακό Χερσονήσου. Ταυτόχρονα, για την ίδια υπόθεση, επιβλήθηκε χρηματική ποινή και 5ετής αποκλεισμός στον τότε πρόεδρό της Αλέξη Κούγια Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, όμως, αποφάσισε την παραμονή της ομάδας στη Β΄ Κατηγορία και την αντικατάσταση της ποινής υποβιβασμού με αφαίρεση πέντε βαθμών από το νέο πρωτάθλημα, ενώ αθώωσε τον πρόεδρό της Αλέξη Κούγια.
Το 2015 ο τότε πρόεδρος της ομάδας αποχώρησε και στην θέση του άφησε τον μέχρι εκείνη τη περίοδο γενικό διευθυντή. Η ομάδα υποβιβάστηκε την ίδια χρονιά στη Γ’ εθνική κατηγορία, έχοντας στο ρόστερ της συνολικά μόλις 13 παίκτες.
Το 2016 η Παναχαϊκή λόγω του υποβιβασμού της πέρασε στα χέρια της ερασιτεχνικής Παναχαϊκής. Δεκαπέντε επιχειρηματίες της πόλης δημιούργησαν την «Παναχαϊκή Συμμαχία» με σκοπό να αναλάβουν τα ηνία της ομάδας. Άρχισαν προσπάθειες για την εκκαθάριση των χρεών της από προηγούμενες διοικήσεις της ομάδας. Στη θέση του τεχνικού διευθυντή επιλέχθηκε από τη «συμμαχία» ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής και άλλοτε παίκτης της ομάδας Κώστας Κατσουράνης, ο οποίος ανέλαβε εξ’ ολοκλήρου την οργάνωση του ποδοσφαιρικού τμήματος. Η ομάδα στέφθηκε πρωταθλήτρια την ίδια κιόλας χρονιά και επέστρεψε στην FOOTBALLLEAGUEκαι στις επαγγελματικές κατηγορίες της χώρας.
Στις 21 Ιουνίου του 2017 ο Υφυπουργός αθλητισμού κατέθεσε στη Βουλή τροπολογία που αφορούσε το άρθρο 10 του νέου Νόμου Αθλητισμού η οποία αναφέρει μεταξύ άλλων πως από τη σεζόν 2016/17 και μετά, οποιαδήποτε Α.Α.Ε. υποβιβάζεται σε ερασιτεχνική κατηγορία και τίθεται σε καθεστώς εκκαθάρισης, εφόσον συσταθεί για το ίδιο άθλημα νέα Α.Α.Ε. από το ίδιο ιδρυτικό αθλητικό σωματείο, οποιαδήποτε υποχρέωση περνάει στα φυσικά πρόσωπα τα οποία ήτοι υπεύθυνα. Η τροπολογία ψηφίστηκε με πλειοψηφία από τη Βουλή λίγες ημέρες αργότερα, κάτι που άνοιξε το δρόμο για τη σύσταση νέας Π.Α.Ε. με την επίσημη επωνυμία «Π.Α.Ε. Παναχαϊκή 1891» και τη δημιουργία του τωρινού εμβλήματος της ομάδας.
Στο πρωτάθλημα της FOOTBALLLEAGUE 2017/18 διεκδίκησε σχεδόν μέχρι το τέλος της σεζόν την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία, τελικά όμως τερμάτισε στην 3η θέση με 73 βαθμούς και την άνοδο πήραν ο πρωταθλητής ΟΦΗ και ο δεύτερος Άρης με 86 και 85 βαθμούς αντίστοιχα. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός της μεγάλης προσέλευσης κόσμου που μαζικά και τακτικά έδωσε ξανά βροντερό παρών.
Τον Ιανουάριο του 2019, στην Π.Α.Ε. Παναχαϊκή 1891 είχε τεθεί σε εφαρμογή ένα νέο διοικητικό μοντέλο. Οι κ.κ. Μπακαλάρος, Πολυδωρόπουλος, Χρυσανθόπουλος, Κεφάλας, Κολοκυθάς, Λαμπρόπουλος, Μιχαλάκος και Βασιλόπουλος συνέθεταν πλέον το νέο σχήμα-μετόχων που «έτρεχαν» τις εξελίξεις. Στην προσπάθεια αυτή συμμετείχε ενεργά και ο κος Δημήτρης Δρόσος ο οποίος είχε αναλάβει την ευθύνη για τις αποφάσεις που αφορούν το ποδοσφαιρικό τμήμα.
Από τον Μάιο του 2019, η ΠΑΕ Παναχαϊκή 1891 πέρασε σε μία νέα εποχή. Συγκεκριμένα, ο Ελληνοσουηδός επιχειρηματίας Διονύσιος (Σάκης) Καλογερόπουλος ανέλαβε τις τύχες της ομάδας αλλά για λίγο. Στις 25 Φεβρουαρίου του 2020, ο Γιώργος Μπάρλος έγινε ο πέμπτος κατά σειρά πρόεδρος της ΠΑΕ Παναχαϊκή 1891, καθώς απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών από τον Σάκη Καλογερόπουλο (και άλλους). Ταυτόχρονα αποτελεί και Διευθύνων σύμβουλος. Μέλη: Ευάγγελος Στάμος, Λάζαρος Σιδηρόπουλος.
To 2019/20 η Παναχαϊκη τερμάτισε στην 3η θέση του πρωταθλήματος της SuperLeague 2. Ενώ προπονητής της ομάδας είναι ο πολύπειρος Νίκος Παπαδόπουλος. Γενικός αρχηγός είναι ο Μίλαν Τσίρκοβιτς. Βοηθοί προπονητή είναι οι Γιώργος Κόλτσης και Χρήστος Καραπίτσος.
Στελέχη Π.Α.Ε Παναχαϊκή 1891
Γενικός Διευθυντής: Αποστόλης Βεντουρής. Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου: Δημήτριος Γκαβέρας. Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Ολυμπία Μπάρλου. Νομικοί εκπρόσωποι: Κωνσταντίνος Κρεμμύδας&Χάρης Γρηγορίου.
Ρόστερ
Τερματοφύλακες: Ορέστης Μένκα, Ανδρέας Κολοβούρης, Μάριος Μικές, Βασίλης Σουλής.
Αμυντικοί: Βασίλης Πλιάτσικας, Άλκης Μαρκοπουλιότης, Χουάν Λαρέα, Μαριάνο, Δημήτρης Παταπής, Τζέιμς Σταμόπουλος, Αλέξης Αποστολόπουλος, Ξενοφών Πάνος, Βασίλης Μπελεζάκης.
Μέσοι: Θύμιος Αργυρόπουλος, Άλμπερτ Μπρους, Νίκος Μασούρας, Βέλικο Μπάτροβιτς, Δήμος Κόκας, Μάουρο Εζεκιέλ, Κώστας Παπαδόπουλος, Δημήτρης Ανάκογλου.
Επιθετικοί: Γιάννης Σκεπετάρης, Χρήστος Γιούσης, Χρήστος Αραβίδης, Νίκος Κουσκουνάς.
Η συνολική αξία του ρόστερ ανέρχεται στα 4,15 εκατομμύρια ευρώ.
Έδρα
Φυσική έδρα της είναι το Στάδιο Παναχαϊκής, χωρητικότητας 11.321 θέσεων, το οποίο βρίσκεται στην συνοικία Αγυία της Πάτρας και έχει την επωνυμία «Κώστας Δαβουρλής», την οποία την έλαβε το 1992 προς τιμήν του φημισμένου παλαίμαχου και διεθνή ποδοσφαιριστή της ομάδας, ο οποίος απεβίωσε στις 23 Μαϊου εκείνης της χρονιάς σε ηλικία μόλις 44 ετών.
Το γήπεδο της ομάδας εγκαινιάστηκε το 1938 αν και ημιτελές, έπειτα από έργα που είχαν ξεκινήσει το 1935 για την ανέγερση του. Επίσημα το στάδιο αποπερατώθηκε περίπου έναν χρόνο αργότερα, τον Μάιο του 1939. Ενώ στις 6 Ιουνίου εκείνου του έτους η Παναχαϊκή πραγματοποίησε την πρώτη της προπόνηση στο νέο γήπεδο, την οποία παρακολούθησαν περίπου 1.000 θεατές, ενώ διοργανώθηκε και φιλικός αγώνας μεταξύ της Α’ και Β’ ομάδας ο οποίος έληξε με σκορ 7-0. Εξαιτίας τής κατασκευής του σταδίου στην περιοχή, η οποία τότε αποτελείτο από αμπέλια και ελαιώνες, διανοίχτηκαν νέοι δρόμοι και ανακατασκευάστηκαν οι παλιοί. Σημαντικές ανακαινίσεις στο γήπεδο έχουν πραγματοποιηθεί την δεκαετία του 50, του 70 και στα τέλη της δεκαετίας του 90, καθώς και περιορισμένα έργα αναβάθμισης στις αρχές του 2000.
Η Παναχαϊκή έχει χρησιμοποιήσει κατά καιρούς ως έδρα της και το Παμπελοπονησιακό στάδιο (παλαιότερα: Εθνικό Στάδιο Πατρών) που βρίσκεται στην συνοικία Κουκούλιτης Πάτρας και έχει χωρητικότητα 23.588 θέσεις.
Έμβλημα
Τα παραδοσιακά χρώματα της ομάδας είναι το κόκκινο το μαύρο, ενώ σε δεύτερη μοίρα ως τρίτο έρχεται και χρησιμοποιείται συχνά και το λευκό. Το έμβλημα της ομάδας έχει εξελιχθεί με το πέρασμα του χρόνου. Για ένα διάστημα, κατά το παρελθόν κύρια στοιχεία του εμβλήματος ήταν οι ερυθρόμαυρες ρίγες με την αναγραφή «Παναχαϊκή». Αργότερα ο σύλλογος συμπεριέλαβε στο έμβλημα τον Ηρακλή και τη Νίκη να τον στεφανώνει, παράσταση που καθιερώθηκε και από τότε θεωρείται αναπόσπαστη, ενώ αποτελεί και σήμα κατατεθέν της ομάδας. Το 2017, η ομάδα παρουσίασε ένα νέο έμβλημα σαφώς ανανεωμένο και στο οποίο συμπεριλήφθηκε ένας Μαύρος Σταυρός, ο οποίος παραπέμπει στην Επαναστατική Σημαία του Ανδρέα Λόντου στην Πάτρα, την περίοδο του Εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα (1821).
Φίλαθλοι
Η Παναχαϊκή έχει φιλάθλους κυρίως στην Πάτρα και ανά την επικράτεια της Αχαΐας, καθώς και σε άλλα μέρη όπως η Αθήνα που κατοικούν μονίμως ή μη Πατρινοί και Αχαιοί στην καταγωγή. Θεωρείται μια από τις πιο λαοφιλείς ομάδες της λεγόμενης επαρχίας με ενεργό φίλαθλο κόσμο.
Οι οργανωμένοι υποστηρικτές της Παναχαϊκής είναι η “Θύρα 3”. Οι σύνδεσμοι της Παναχαϊκής σήμερα είναι οι Norteños Patras, οι Navajo Antifa και οι Αχαίοι -3-. Παλαιότερα υπήρχαν και άλλοι σύνδεσμοι, με νομική υπόσταση, που στις μέρες μας όμως δεν είναι πια ενεργοί.
Με την Παναχαϊκή αγωνίσθηκαν, μεταξύ πολλών άλλων, και οι Άγγελος Μπεκίρης, Τίμος Πατρώνης, Χαράλαμπος Τσαγκαρουσιάνος, Γιώργος Βεργίνης, Ανδρέας Αντωνάτος, Σπύρος Βουλγαράκης, Πέτρος Λεβεντάκος, Κώστας Δαβουρλής, Θέμης Ρήγας, Βασίλης Στραβοπόδης, Ανδρεάς Μιχαλόπουλος, Μίμης Σπεντζόπουλος, Αβραάμ Καλφίν, Τάκης Κυριακόπουλος, Χρήστος Αποστολίδης, Θόδωρος Πατρώνης, Πάρης Γεωργακόπουλος, Βασίλης Καραμπινάς, Γιώργος Σπυρόπουλος, Βασίλης Χαρδαλιάς, Αποστόλης Δρακόπουλος, Νίκος Κουρμπανάς, Γιώργος Βαΐτσης, Αμαέτσι Ότιτζι, Ίγκορ Κλάϊχ, Ραϊμόν Καλά, Ζοέλ Επαλέ, Χρήστος Βασιλόπουλος, Σωτήρης Λεγάτος, Χρήστος Κορίκης, Αιμίλιος Δρουγούτης, Κώστας Κατσουράνης, Γρηγόρης Γεωργάτος, Αντώνης Τζανετουλάκος, Γιώργος Μύρτσος, Ράϊκο Βουγιαντίνοβιτς, Γιώργος Σαραντόπουλος, Κυριάκος Ανδρούτσος, Γιάννης Ψαρράς, Ανδρέας Σάμαρης κλπ.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments