Αρχική Videos Αυστριακοί Βουλευτές αποχωρούν την ώρα που μιλάει στη Βουλή ο Ζελένσκυ!

Αυστριακοί Βουλευτές αποχωρούν την ώρα που μιλάει στη Βουλή ο Ζελένσκυ!

0

Εκπρόσωποι της αυστριακής αντιπολίτευσης, βουλευτές του δεξιού εθνικιστικού Αυστριακού Κόμματος Ελευθερίας (APS, γερμανικό FPÖ) έφυγαν από την αίθουσα του κοινοβουλίου κατά τη διάρκεια βίντεo που μετέδιδε την ομιλία του Βολόντιμιρ Ζελένσκι. Μόλις άρχισε να μιλάει, τα μέλη του κόμματος σηκώθηκαν επιδειχτικά και αποχώρησαν από την αίθουσα όπου γινόταν η συνεδρίαση της κάτω βουλής.

Η ομιλία του Ζελένσκι στα ουκρανικά με μετάφραση μεταδόθηκε επίσης ζωντανά στα αυστριακά τηλεοπτικά κανάλια. Σημειώνεται ότι και νωρίς το πρωί υπήρξε συγκέντρωση ανθρώπων μπροστά από το κτίριο του κοινοβουλίου ζητώντας ουδετερότητα από τις αρχές καθώς και διπλωματική λύση στη σύγκρουση στην Ουκρανία . Ο αρχηγός του APS Χέρμπερτ Κικλ είπε στους δημοσιογράφους ότι, η ομιλία του Ζελένσκι «δεν έχει καμία σχέση με την αυστριακή ουδετερότητα».

Το Αυστριακό Κόμμα Ελευθερίας έχει 30 εκπροσώπους (από τους 183) στην κάτω βουλή της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης και 16 (από τους 61) στην Άνω Βουλή. Υπενθυμίζουμε ότι ο Κικλ μερικές ημέρες πριν από την ομιλία είχε επισημάνει ότι «η κίνηση αυτή είναι περαιτέρω απόδειξη ότι όλα τα άλλα κόμματα στην Αυστρία έχουν εγκαταλείψει την ουδετερότητα, ακόμη κι αν ισχυρίζονται το αντίθετο».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments