Αρχική Videos Αυστρία: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός από τα 14 έτη

Αυστρία: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός από τα 14 έτη

0
Dodekanisos

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός κατά του κορονοϊού στην Αυστρία θα ισχύει από τα 14 έτη, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βόλφγκανγκ Μουκστάιν. Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου δήλωσε ο Μουκστάιν και θα διαρκέσει έως τον Ιανουάριο του 2024.

Παράλληλα, η Αυστριακή κυβέρνηση θεσμοθετεί ένα κεντρικό μητρώο και πλέον όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα βρίσκονται αντιμέτωποι με πρόστιμα ύψους έως και 3.600 ευρώ κάθε τρεις μήνες, αν και η κυβέρνηση διευκρινίζει ότι θα λαμβάνει υπόψη την οικονομική κατάσταση των πολιτών.

Την ίδια στιγμή, ο Αυστριακός υπουργός Υγείας σε συνέντευξη Τύπου παρουσίασε λεπτομέρειες για το σχέδιο, το οποίο πρέπει να εγκριθεί από το Κοινοβούλιο. Ωστόσο σύμφωνα με την κυβέρνηση, έχει τη στήριξη δύο αντιπολιτευόμενων κομμάτων. Γεγονός που υποδηλώνει ότι θα εξασφαλίσει άνετα την πλειοψηφία. 

Ο Μουκστάιν είπε ότι οι έγκυες, όσοι έχουν αναρρώσει από κορονοϊό τους τελευταίους έξι μήνες και όσοι δεν μπορούν να εμβολιαστούν λόγω ιατρικών καταστάσεων εξαιρούνται από το μέτρο. Τα άτομα που ανήκουν σε αυτές τις ομάδες θα πρέπει να καταγράψουν την απαλλαγή τους στο μητρώο εμβολιασμών.

Περίπου το 68% του πληθυσμού της Αυστρίας είναι πλήρως εμβολιασμένο. Πρόκειται για ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά στη Δυτική Ευρώπη. Πολλοί Αυστριακοί είναι δύσπιστοι σχετικά με τα εμβόλια. Μία άποψη που ενθαρρύνεται από το ακροδεξιό Κόμμα της Ελευθερίας, το τρίτο μεγαλύτερο στο κοινοβούλιο.

Με αυτό το μέτρο η Αυστρία θα γίνει η πρώτη χώρα της Ευρώπης που θα εφαρμόσει μια γενική εντολή εμβολιασμού. «Δεν θέλουμε να τιμωρήσουμε ανθρώπους που δεν είναι εμβολιασμένοι. Θέλουμε να τους κερδίσουμε και να τους πείσουμε να εμβολιαστούν», είπε η υπουργός Συνταγματικών Υποθέσεων, Καρολίν Έντσταντλερ, σε συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Υγείας Βόλφγκανγκ Μουκστάιν.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments