Αρχική Επικαιρότητα Αυστρία: Τέλος στο lockdown, περιορισμοί στους ανεμβολίαστους

Αυστρία: Τέλος στο lockdown, περιορισμοί στους ανεμβολίαστους

0
Dodekanisos

Η Αυστρία έδωσε τέλος σήμερα στο ολικό lockdown το οποίο είχε επιβάλει στις 19 Νοεμβρίου διατηρώντας παράλληλα τους περιορισμούς για τους ανεμβολίαστους, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Οι ανεμβολίαστοι μπορούν να βγαίνουν από τα σπίτια τους μόνο για να μεταβούν στο χώρο εργασίας τους. Ενώ εκεί θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό τεστ κορονοϊού κάθε δύο ημέρες. Παράλληλα επιτρέπεται και η έξοδος για τα απαραίτητα ψώνια και την καθημερινή άσκηση, με την είσοδο σε άλλους χώρους να απαγορεύεται ρητά. 

Όσον αφορά τους εμβολιασμένους ή όσους έχουν αναρρώσει η ζωή θα επανέλθει σταδιακά στην κανονικότητα, καθώς έρχεται χαλάρωση των μέτρων. Θα ξεκινήσουν ξανά οι συναυλίες, θα ανοίξουν εκ νέου τα μουσεία και εστιατόρια ενώ οι χριστουγεννιάτικες αγορές θα αποκτήσουν και πάλι ζωή.

Το lockdown βοήθησε στο να μειωθούν οι καθημερινές μολύνσεις στην Αυστρία στο ένα τρίτο περίπου της μέγιστης τιμής τους στα τέλη Νοεμβρίου. Όμως οι νοσηλείες παραμένουν σε ανησυχητικά επίπεδα.

Οι αξιωματούχοι της χώρας φοβούνται επίσης ένα νέο κύμα λοιμώξεων που θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο, εάν η πιο μεταδοτική μετάλλαξη «Όμικρον», που έχει ήδη εντοπιστεί στην Αυστρία κυριαρχήσει. Περίπου το 72% των Αυστριακών έχει πλέον κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου, από 68% πριν από ένα μήνα. Ενώ το 69% είναι πλήρως εμβολιασμένο. 

Η Αυστρία σχεδιάζει να επιβάλει υποχρεωτικό εμβολιασμό

Ο νέος καγκελάριος της Αυστρίας Karl Nehammer ηγείται των προσπαθειών να καταστούν υποχρεωτικά τα εμβόλια από τον Φεβρουάριο. Οι διαφωνούντες αντιμετωπίζουν πρόστιμα έως και 3.600 ευρώ, σύμφωνα με σχέδιο νόμου. Όλες οι κοινοβουλευτικές ομάδες εκτός από μία υποστηρίζουν την πρωτοβουλία. Εξαίρεση αποτελεί το ακροδεξιό Κόμμα της Ελευθερίας, το οποίο διοργάνωσε διαδήλωση στο κέντρο της Βιέννης το Σάββατο, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 40.000 άνθρωποι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας.

Αν και δεν προχωρούν σε πολιτικές Αυστρίας, ορισμένα ευρωπαϊκά κράτη έχουν καταστήσει τον εμβολιασμό υποχρεωτικό για συγκεκριμένα επαγγέλματα, συμπεριλαμβανομένων των γιατρών, των εκπαιδευτικών ή των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα. Το Bloomberg αναφέρεται και στην περίπτωση της Ελλάδας, η οποία τα έχει καταστήσει υποχρεωτικά για τα άτομα άνω των 60 ετών

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments