Αυστρία: Διαδηλωτές κατά lockdown και υποχρεωτικών εμβολιασμών

Στους δρόμους βγήκαν, για τρίτο συνεχόμενο Σαββατοκύριακο, δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές στην Αυστρία, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί για την καταπολέμηση του κορονοϊού, καθώς και για τα σχέδια περί υποχρεωτικού εμβολιασμού που δρομολογεί η κυβέρνηση. 

Υπενθυμίζεται ότι η Αυστρία επέβαλε από τις 22 Νοεμβρίου ένα νέο lockdown και είναι η πρώτη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που ανακοίνωσε ότι ο εμβολιασμός θα είναι υποχρεωτικός, από 1ης Φεβρουαρίου.

Η αστυνομία κατέγραψε «περισσότερους από 40.000» διαδηλωτές στη Βιέννη, σε αρκετές συγκεντρώσεις που έγιναν στην πρωτεύουσα. 

«Θα αποφασίσω μόνος μου» ανέγραφε ένα πανό των διαδηλωτών, οι οποίοι έστειλαν και πολιτικά μηνύματα («Κάνω την Αυστρία Μεγάλη ξανά» και «Νέες Εκλογές») με αφορμή την αναταραχή που υπάρχει στην πολιτική σκηνή. 

Από τις διαδηλώσεις δεν έλειψαν τα επεισόδια. Σύμφωνα με την αστυνομία, ορισμένοι διαδηλωτές πέταξαν «πυροτεχνικούς μηχανισμούς» στις δυνάμεις επιβολής του νόμου, οι οποίες απάντησαν με τη χρήση σπρέι πιπεριού. Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε αρκετές συλλήψεις για τη διατάραξη της δημόσιας τάξης.

Η κλιμακώσεις κατά του lockdown και των υποχρεωτικών εμβολιασμών βρίσκουν σύμμαχους στο ακροδεξιό κόμμα FPÖ, το οποίο κατηγορεί την κυβέρνηση συνασπισμού Συντηρητικών/Πράσινων για «δικτατορία».

Διαβάστε επίσης:

Επικαιρότητα

Ελεύθερη Πένα

Αθλητικά Νέα

Αφήστε το σχόλιο σας

σχόλιο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments