Αρχική Επικαιρότητα Αυστραλία: Σκληρά μέτρα σε Νέα Νότια Ουαλία και Βικτώρια

Αυστραλία: Σκληρά μέτρα σε Νέα Νότια Ουαλία και Βικτώρια

0
Dodekanisos

Αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι της Νέας Νότιας Ουαλίας και της Βικτώρια στην Αυστραλία! Και αυτό διότι η κυβέρνηση επιμένει στα σκληρά περιοριστικά μέτρα τα οποία έχουν δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην καθημερινότητα. Ο πρωθυπουργός της Βικτώριας Νταν Άντριους ανακοίνωσε σήμερα την παράταση του lockdown.Ήταν μάλιστα ξεκάθαρος λέγοντας πως τα μέτρα θα αρθούν όταν εμβολιαστεί το 70% των κατοίκων! Οι κάτοικοι αυτή τη στιγμή μπορούν να βγουν έξω από τα σπίτια τους μόνο για ψώνια, εργασία, βοήθεια, άσκηση και εμβολιασμό!

Από αύριο (2 Σεπτεμβρίου) πάντως αποφασίστηκε να ανοίξουν ξανά οι παιδικές χαρές οι οποίες όμως θα διέπονται από αυστηρούς κανόνες. Θα μπορούν να μπουν μέσα μόνο παιδιά κάτω των 12 ετών με τη συνοδεία μόνο ενός γονέα ή συγγενή ο οποίος δεν επιτρέπεται μάλιστα να αφαιρεί τη μάσκα! Ο πρωθυπουργός Danile Andrews με ανάρτηση του στο twittrer τόνισε πως οι περιορισμοί θα ελαφρυνθούν όταν το 70% των κατοίκων κάνει έστω τη μια δόση του εμβολίου. Από εκεί και πέρα, η ακτίνα των 5 χιλιομέτρων θα επεκταθεί και οι κάτοικοι θα μπορούν να πηγαίνουν λίγο πιο μακριά από το σπίτι! Επίσης θα τους δοθεί επιπλέον μια ώρα άσκησης οπότε θα έχουν συνολικά τρεις την ημέρα!

Αυτού του είδους τα μέτρα και οι τοποθετήσεις που γίνονται από τον ίδιο των πρωθυπουργό αντιλαμβάνεται κανείς ότι κάνει τους κατοίκους να νιώθουν ακόμα χειρότερα. Σαν να είναι «φυλακισμένοι» και να τους δίνεται λίγη παραπάνω ελευθερία αλλά όχι εξ’ ολοκλήρου.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments