Αρχική Επικαιρότητα Αυστραλία: Lockdown μέχρι να εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού

Αυστραλία: Lockdown μέχρι να εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού

0
Dodekanisos

Ξεκάθαρα υπέρ των lockdown μέχρι να εμβολιαστεί η πλειοψηφία των πολιτών, τάχθηκε για μια ακόμα φορά ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Scott Morrison όπως αναφέρει το reuters. Μια ημέρα μετά τις διαδηλώσεις που έγιναν αλλά και τις εκατοντάδες συλλήψεις, ο κ. Morrison έδειξε απτόητος και επεσήμανε σε συνέντευξη που έδωσε στο ABC ότι τα lockdown θα συνεχιστούν! Μέχρι στιγμής και σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, λιγότερο από το 30% των Αυστραλών άνω των 16 ετών έχει πλήρως εμβολιαστεί. Ενώ λίγοι περισσότεροι από το 51% έλαβαν την πρώτη δόση.

Ο μεγάλος στόχος της Αυστραλίας είναι να εμβολιαστεί τουλάχιστον το 70% του πληθυσμού κάτι που μέχρι στιγμής δεν επιτυγχάνεται. Οι Αυστραλοί μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να πείθονται. Το Σάββατο χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεση τους. Οι κύριες αντιδράσεις εκφράστηκαν στην Μελβούρνη όπου δημιουργήθηκαν και εντάσεις. Διαδηλώσεις όμως έγιναν και σήμερα (Κυριακή) με αρκετό κόσμο να βγαίνει και πάλι στους δρόμους. Ειδικά στα σύνορα Κουίνσλαντ-Νέας Νότιας Ουαλίας ήταν μεγάλο το πλήθος που διαδήλωσε.

Ένα αεροπλάνο που πέταξε πάνω από τα συγκεκριμένα σύνορα, «έσυρε» ένα πανό που έγραφε κατά των lockdown και έκλεψε την παράσταση με τα πλάνα να κάνουν το γύρο του διαδικτύου.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments