Αρχική Επικαιρότητα Αυστραλία: Δυο μέτρα και δυο σταθμά, οι πολιτικοί κάνουν ότι θέλουν;

Αυστραλία: Δυο μέτρα και δυο σταθμά, οι πολιτικοί κάνουν ότι θέλουν;

0
Dodekanisos

Δυο μέτρα και δυο σταθμά φαίνεται πως ισχύουν στην Αυστραλία! Ενώ οι πολίτες αντιμετωπίζουν ένα πολύ σκληρό lockdown, ο πρωθυπουργός Scott Morrison φέρεται να πήρε ιδιωτικό αεροσκάφος. Για να επισκεφθεί την οικογένειά του στο Σίδνεϊ. Στη συνέχεια επέστρεψε στην Καμπέρα χωρίς μάλιστα να μπει σε καραντίνα, όπως προβλέπεται. Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο πρωθυπουργός «πέταξε» το Σάββατο, την ημέρα του Πατέρα προκειμένου να επισκεφθεί την οικογένεια του. Επέστρεψε στη συνέχεια, τη Δευτέρα στην Καμπέρα.

Αυτές οι δυο πόλεις είναι από αυτές που βρίσκονται κάτω από πολύ σκληρά περιοριστικά μέτρα. Οι κάτοικοι δεν μπορούν ούτε να βγουν έξω από τα σπίτια τους καλά καλά, εκτός αν πρόκειται για ουσιαστικούς λόγους. Οι επικριτές του Morrison λένε μεταξύ άλλων ότι αν μπορεί αυτός να μετακινείται για να πάει στην οικογένεια του, γιατί όχι και εμείς;

Επιπλέον, σύμφωνα με τους κανονισμούς, ο Morrison θα έπρεπε κατά την επιστροφή του να μπει σε καραντίνα δυο εβδομάδων. Κάτι όμως που δεν έγινε. «Δεν είναι ότι δεν αξίζει να βλέπει τα παιδιά του, αλλά να μπορεί να το κάνει και κάθε άλλος Αυστραλός”. Αυτό δήλωσε ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Bill Shorten. Η Αυστραλία έχει επιβάλλει τον πιο βάναυσο αποκλεισμό στον ανεπτυγμένο κόσμο. Και όπως γράφαμε και χθες, οι αρχές στη Βικτώρια ανακοίνωσαν ότι θα «αποκλείσουν τους μη εμβολιασμένους από την οικονομία»

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments