Αρχική Επικαιρότητα ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Άγριες συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Άγριες συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία

1
Dodekanisos

Διαδηλωτές κατά των lockdown συγκρούονται βίαια με την αστυνομία στη Μελβούρνη.

Χιλιάδες κάτοικοι διαδηλώνουν στους δρόμους της Μελβούρνης και του Μπρίσμπεϊν κατά των lockdown, ενώ η αστυνομία προσπαθεί να αποτρέψει τη συγκέντρωση του Σίδνεϊ. Οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν βίαια με την αστυνομία η οποία δήλωσε ότι πραγματοποίησε 218 συλλήψεις. Επίσης σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά 6 αστυνομικοί χρειάστηκε να νοσηλεύουν μετά από τραυματισμούς κατά τη διάρκεια μιας σειράς αντιπαραθέσεων. Η αστυνομία ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι η πλειοψηφία των 4.000 διαδηλωτών «ήρθε με γνώμονα τη βία».

«Η συμπεριφορά που είδε η αστυνομία ήταν τόσο εχθρική και επιθετική που δεν τους έμεινε άλλη επιλογή παρά να χρησιμοποιήσουν όλες τις τακτικές που είχαν στη διάθεσή τους», ανέφερε η ανακοίνωση.

Πλάνα που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν διαδηλωτές να ζητωκραυγάζουν, να πετούν αντικείμενα εναντίον αστυνομικών και να αφήνουν φωτοβολίδες, καθώς και διαδηλωτές της αστυνομίας να ψεκάζουν πιπέρι.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] της Αυστραλίας Scott Morrison. Μια ημέρα μετά τις διαδηλώσεις που έγιναν αλλά και τις εκατοντάδες συλλήψεις, ο κ. […]