Αρχική Αθλητικά νέα Βόλεϊ Αυτό είναι το όραμα του Κλεάνθη!

Αυτό είναι το όραμα του Κλεάνθη!

0
6
Dodekanisos

Αποφασισμένοι να αναβαθμίσουν τα τμήματα του βόλεϊ και να δημιουργήσουν ένα σύλλογο πρότυπο είναι στον Κλεάνθη Παραδεισίου! Με επικεφαλής τον έφορο του τμήματος Λουκά Καρανίκη αλλά και μια ομάδα ανθρώπων που έχει συνδέσει το όνομα του με το βόλεϊ στο Παραδείσι, έχουν ξεκινήσει ήδη να οργανώνονται ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Μεγάλος τους στόχος είναι να ρίξουν μεγάλο βάρος στις υποδομές αλλά και να διευρύνουν τους ορίζοντες του συλλόγου και εκτός συνόρων Παραδεισίου στοχεύοντας στην προσέλκυση παιδιών και από τις γύρω περιοχές. Ο Κλεάνθης έχει ετοιμάσει ήδη ένα ενημερωτικό φυλλάδιο το οποίο θα δοθεί στους γονείς και σε όλους τους ενδιαφερόμενους. Αποτελεί ουσιαστικά μια πρώτη γνωριμία με τα τμήματα βόλεϊ. Μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:
«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας γνωρίσουμε πως ξεκινώντας από σήμερα θα
αναβαθμίσουμε τα τμήματα βόλεϊ του Κλεάνθη. Θα προσπαθήσουμε να μεγαλώσουμε την παρέα-ομάδα μας, να δώσουμε στα παιδιά σας την δυνατότητα να αθληθούν στις καλύτερες δυνατές συνθήκες με τους καταλληλότερους ανθρώπους δίπλα τους. Πρωταρχικός μας στόχος παραμένει η σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών, η γνωριμία τους με το ευγενές άθλημα του βόλεϊ, η σωστή εκγύμναση των παιδιών και τέλος η όποια αγωνιστική επιτυχία. Πιστεύουμε πως σε καμία περίπτωση ο αθλητισμός δεν πρέπει να λειτουργήσει ανασταλτικά στις επιδόσεις των παιδιών στις σχολικές τους υποχρεώσεις. Αντίθετα , ο αθλητισμός πρέπει να λειτουργεί επικουρικά και μαζί με την μελέτη των μαθημάτων τους να έχουν τα παιδιά τις επιτυχίες που ονειρεύονται τα ίδια και οι γονείς τους.
Ο σύλλογος την περασμένη σεζόν συμμετείχε στα πρωταθλήματα Δωδεκανήσου με έξι διαφορετικά τμήματα σε 51 αγώνες με 75 αθλητές διαφόρων ηλικιών με καλά αγωνιστικά αποτελέσματα. Η μεγάλη μας επιτυχία εντοπίζετε στο γεγονός ότι παρά την μεγάλη διαφορά των αθλητών –τριών σε ηλικία, ενδιαφέροντα ,επίπεδο μορφώσεως ή ακόμη και βιοτικού επιπέδου δεν δημιουργήθηκε ποτέ το παραμικρό πρόβλημα μεταξύ μας. Ήμασταν ένα σύνολο διαφορετικών ανθρώπων που με το πέρασμα της αγωνιστικής σαιζόν γίναμε μια μεγάλη παρέα που με αξιοπρέπεια και αυτοσεβασμό συμμετείχαμε στους αγώνες και στις προπονήσεις μας. Πήγαμε πάρα πολύ καλά –θα πάμε ακόμα καλύτερα…. Την προσπάθεια αυτή φέτος είναι έτοιμοι να υποστηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις, αφιερώνοντας πολύ χρόνο και σε κάποιες περιπτώσεις και χρήμα οι άνθρωποι του τμήματος. Θα θέλαμε εσείς, οι γονείς των παιδιών, να σταθείτε δίπλα μας σε αυτή την προσπάθεια για να επιτύχουμε όλοι μαζί το καλύτερο αποτέλεσμα για τα παιδιά σας».
Αυτό είναι το τμήμα βόλεϊ
Το τμήμα βόλεϊ του Κλεάνθη αποτελείται από τους ακόλουθους:
Έφορος τμήματος : Καρανίκης Λουκάς
Γενικός αρχηγός αγωνιστικών τμημάτων :Μανής Αλέξανδρος
Υπεύθυνος Επικοινωνίας-Marketing: Ζερβός Μιχάλης
Υπεύθυνος αντρικού τμήματος: Ζερβός Μιχάλης
Υπεύθυνη γυναικείου τμήματος : Παλώνη Κατερίνα
Τεχνικός Διευθυντής : Σκαμπίλης Γιάννης
Υπεύθυνος Συνδέσμου : Πισσαδάκης Θανάσης
Φροντιστής : Παπακωνσταντίνου Λοΐζος Μ.
Προπονήτρια Ακαδημιών : Ελευθεριάδου Χαρούλα
Προπονητής : Πότσου Νικόλαος
Προπονητής : Παπακωνσταντίνου Λοΐζος Η.
Και εξωτερικοί συνεργάτες!
Αξίζει να σημειωθεί ότι το τμήμα θα έχει συνεργασία και με διάφορους επιστημονικούς συνεργάτες προκειμένου να προσφέρει σε όλα τα παιδιά την ευκαιρία της ιατρικής αλλά και της διατροφικής κάλυψης. Αναλυτικά:
Καρδιολόγος: Παπαοικονόμου Μιχάλης
Ορθοπεδικός: Ορφανός Ιωάννης
Φυσικοθεραπευτής: Κορνάρος Μιχάλης
Γυμναστής: Γκάϊδας Δημήτρης
Διατροφολόγος: Πιλατέρη Ματίνα
Ο κανονισμός λειτουργίας
Στον κανονισμό λειτουργίας αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής:
Όλοι οι οργανισμοί και τα αθλητικά σωματεία διέπονται από κάποιους κανόνες λειτουργίας και συμπεριφοράς. Εμείς , οι άνθρωποι του βόλεϊ του Κλεάνθη, θα τηρήσουμε αυτούς τους κανόνες με πειθαρχία , σεβόμενοι την ιεραρχία στο σύλλογο, με αλληλεγγύη ανάμεσα στα τμήματα, με διάθεση για προσφορά προς όποια κατεύθυνση χρειαστεί.
Ασφάλεια- Μετακινήσεις
Πρωτεύων μέλημα για εμάς ,είναι η ασφάλεια των παιδιών. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν, ώστε να διασφαλίσουμε τα παιδιά την ώρα των προπονήσεων και των αγώνων. Από την στιγμή που τα παιδιά εισέρχονται στο γήπεδο για αγώνες και προπονήσεις ή σε όποιον άλλο χώρο για οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα θα
είναι υπό την εποπτεία ενήλικων ατόμων του συλλόγου. (προπονητές-υπεύθυνους τμημάτων-έφορος-βοηθοί). Εφέτος , συνδράμουν στο έργο αυτό περισσότερα άτομα από το Δ.Σ του συλλόγου, ώστε η παρουσία τους , να ενδυναμώσει το αίσθημα ασφάλειας , τόσο στα παιδιά όσο και σε σας. Καμία μετακίνηση από και προς τις προπονήσεις –αγώνες δεν θα γίνετε με δικά μας μεταφορικά μέσα για ευνόητους λογούς ασφαλείας . Εάν κάποιος γονέας επιθυμεί το παιδί του να το μεταφέρει κάποιος άλλος γονέας στο γήπεδο θα πρέπει να αναλαμβάνει και την ευθύνη της μετακίνησης αυτής.
Ιατροφαρμακευτικά
Όλα τα παιδιά κατά την έναρξη λειτουργίας των τμημάτων θα πρέπει να είναι εφοδιασμένα με πιστοποιητικό υγείας και καρδιογράφημα από γιατρό παθολόγο ή καρδιολόγο καθώς και να μας αναφέρουν τυχόν φαρμακευτική αγωγή που ακολουθούν ή θεραπείες και παλαιότερους τραυματισμούς. Μπορείτε, σε συνεργασία με τον καρδιολόγο που υποστηρίζει το τμήμα μας να προμηθευτείτε το πιστοποιητικό υγείας σε προνομιακό κόστος. Κανείς αθλητής ,παλιός ή νέος ,δεν θα συμμετέχει σε προπονήσεις αν δεν έχει το πιστοποιητικό υγείας
Ένδυση αθλητών
Είναι πάρα πολύ σημαντικό για μας όλοι οι αθλητές-τριες των τμημάτων, μας κατά την διάρκεια των υποχρεώσεων της ομάδας, να είναι ομοιόμορφα ντυμένοι. Δημιουργείται έτσι το αίσθημα ισότητας μεταξύ μας και ενδυναμώνεται το αίσθημα της ομάδας-παρέας που παλεύει για ένα κοινό σκοπό. Ο σύλλογος μας αναλαμβάνει, να εξοπλίσει τα παιδιά που έχει στην δύναμη του με το απαραίτητο αθλητικό υλικό.
Μετά την εγγραφή των παιδιών και με την έναρξη της προετοιμασίας των αθλητών θα φροντίσουμε σε όλα τα τμήματα να δοθούν προπονητικά σετ. (μπλουζάκια –παντελονάκια). Αργότερα, όταν οι καιρικές συνθήκες το απαιτήσουν και ειδικά για τις βραδινές προπονήσεις κάθε αθλητής/τρια θα προμηθευτεί με προπονητικό φούτερ. Με την έναρξη των πρωταθλημάτων τα παιδιά που θα έχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις θα παραλάβουν τις ανάλογες εμφανίσεις (φανέλα- παντελονάκι – φόρμα – σακίδιο) Με το τέλος των πρωταθλημάτων οι αγωνιστικές εμφανίσεις επιστρέφονται στον σύλλογο ενώ τα προπονητικά σετ παραμένουν στα παιδιά.
Εθελοντισμός – Κοινωνικές δράσεις και πρωτοβουλίες
Η ευθύνη και η αποστολή ενός αθλητικού σωματείου, δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο στη δημιουργία υποδομών και την ανάδειξη αθλητών και αθλητριών στο άθλημα που έχουν επιλέξει, αλλά να δρα συμπληρωματικά και συντονισμένα και να υποστηρίζει τις δράσεις της οικογένειας και του σχολείου. Στο πλαίσιο αυτό, ο Σύλλογός μας και το τμήμα βόλεϊ οραματίζεται να είναι σε θέση να συνεισφέρει ακόμη περισσότερο στην κοινωνικοποίηση και αγωγή των αθλητών και αθλητριών του ενδυναμώνοντας τους με την αντίληψη και κατανόηση των αρετών και αξιών της συλλογικότητας και της αμοιβαιότητας που απορρέουν από την κοινωνική προσφορά.
Έτσι, σε τακτά χρονικά διαστήματα και σε συνεργασία με τις δημοτικές αρχές και
εθελοντικές οργανώσεις ενθαρρύνει τη συμμετοχή των μελών του σε προγραμματισμένες κοινωνικές δράσεις που υποστηρίζουν την τοπική κοινωνία. Είναι σαφές ότι αντιμετωπίζουμε το ζήτημα του εθελοντισμού με μεγάλη προσοχή και υπευθυνότητα και πάντοτε στα πλαίσια της ανιδιοτελούς κοινωνικής συμμετοχής και προσφοράς μη επιδιώκοντας καμία ανταπόδοση από την όποια συνεισφορά επιτελούμε.
Προγραμματισμός προπονήσεων και αγωνιστικών υποχρεώσεων
Η προ-αγωνιστική περίοδος ξεκινάει στις 18/08/2014 με τις προπονήσεις των παιδιών
όλων των ηλικιών. Με το ξεκίνημα των προπονήσεων θα προγραμματιστεί ραντεβού με την διατροφολόγο της ομάδας για διάφορες μετρήσεις ( βάρος – ύψος – λιπομέτρηση) Η ειδικευμένη συνεργάτης μας λαμβάνοντας υπόψη τις μετρήσεις και την ηλικία των αθλητών θα προτείνει, όπου είναι απαραίτητο, το κατάλληλο πρόγραμμα για την βελτίωση της σωματικής τους υγείας. Επίσης θα πραγματοποιηθούν αθλητικές μετρήσεις –εργομετρικά τεστ από τους
προπονητές του κάθε τμήματος.
Οικονομική υποχρέωση μελών-Συνδρομές
Η κάρτα μέλους αθλητή ή γονέα στον σύνδεσμο φίλων του βόλεϊ κοστίζει 10€. Η εγγραφή των παιδιών στα τμήματα κοστίζει 10€. Η μηνιαία συνδρομή για κάθε παιδί είναι και φέτος 20€. Για δεύτερο παιδί της ίδιας οικογένειας η συνδρομή θα είναι από 15€. Οι συνδρομές θα προκαταβάλλονται στον σύλλογο το 1ο πενθήμερο κάθε μήνα. Συνοψίζοντας…
Θα πρέπει όλοι μαζί, γονείς, Διοίκηση , προπονητές και αθλητές να συμβάλουμε ώστε να υπάρξει το μέγιστο επιθυμητό αποτέλεσμα. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνετε αυτό το οποίο κατά κόρων συμβαίνει με την εγγραφή ενός παιδιού στα τμήματα. Σας θέλουμε διπλά μας να παρακολουθείτε την προσπάθεια, να συμμετέχετε στους προβληματισμούς μας , να μας αξιολογείται και να αποτιμάτε από μόνοι σας αν τα χρήματα τα οποία μας καταβάλετε έχουν πραγματική αξία σε αυτό που κάνουν τα παιδιά σας. Εάν αναλογιστείτε ότι το μηνιαίο κόστος το οποίο ανταποδοτικά επιστρέφει στα παιδιά σας είναι κάτι λιγότερο από την εγγραφή του σε ένα γυμναστήριο ή ακόμη ακόμη από τα άλλα άσκοπα και περιττά έξοδα τις καταναλωτικής μανίας που μας διακατέχει , τότε όλοι μας καταλαβαίνουμε τι προσφέρει ο Ερασιτεχνικός Αθλητισμός δυνητικά στην κοινωνία και στα παιδιά».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments