Αρχική Αθλητικά νέα Μπάσκετ Αυτή τη φορά δυσκολεύτηκαν…(video)

Αυτή τη φορά δυσκολεύτηκαν…(video)

0
diagoras agioi
Dodekanisos

Την δέκατη έκτη συνεχόμενη νίκη τους πέτυχαν οι Άγιοι Θεόδωροι για το τοπικό ανδρικό πρωτάθλημα στο μπάσκετ. Αυτή τη φορά, επικράτησαν στο κλειστό γυμναστήριο της «τέντας» του Διαγόρα με 63 – 55, όμως δυσκολεύτηκαν καθώς οι «μικροί» του Βενέτη Θωμίδη τους έκαναν τη ζωή δύσκολη στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης. Η ομάδα του Αρχαγγέλου, χρειάστηκε την άμυνα ζώνης και μερικά έξτρα σφυρίγματα για να «γυρίσει» το παιχνίδι
Ο αγώνας
Στο ξεκίνημα οι δυο ομάδες μπήκαν νευρικά. Είχαν άστοχες και κακές επιλογές και για αυτό και το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου ήταν χαμηλό (9 – 11). Με τον ίδιο ρυθμό ξεκίνησε και το επόμενο δεκάλεπτο, ο Διαγόρας όμως εκμεταλλεύτηκε το ανοιχτό γήπεδο που του έδωσαν οι φιλοξενούμενοι και πέρασε μπροστά με 19 – 18 στο 17’ με καλάθι του Βιτζηλαίου. Στο σημείο αυτό οι γηπεδούχοι όμως έχασαν τη συγκέντρωση τους και έδωσαν την ευκαιρία στους αντιπάλους τους να πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα έχοντας υπέρ τους το σκορ (19 – 22)
Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι έδωσαν γρήγορη ρυθμό στο παιχνίδι και με όπλο τους την καλή άμυνα ξεσήκωσαν αρκετές φορές τους φιλάθλους τους. Αρχικά πέρασαν μπροστά με 30 – 27 στο 25’ και στη συνέχεια ανέβασαν τη διαφορά ακόμα και στο +9 (44 – 35 στο 29’). Η κούραση όμως από την υπερπροσπάθεια έπαιξε καθοριστικό ρόλο με αποτέλεσμα η διαφορά στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου να κατέβει στο 44 – 39.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι φιλοξενούμενοι με κορυφαίο τον Βογιατζή μείωσαν αρχικά στο καλάθι( 44 – 42) και στη συνέχεια πέρασαν μπροστά με 46 – 54 στο 37’. Ο Διαγόρας έκανε την τελευταία του προσπάθεια μειώνοντας στους τέσσερις πόντους με δυο βολές του Βιτζηλαίου (52 – 56 στο 38’). Η λάθος επαναφορά όμως από τον Καλλιγά στα τελευταία 20’’ όταν το σκορ ήταν 54 – 58 στοίχισε για τον Διαγόρακαι οι έμπειροι διλοξενούμενοι που στο σημείο αυτό ήταν πιο αποτελεσματικοί πήραν το ροζ φύλλο αγώνα.
Τα δεκάλεπτα ήταν: 9-11, 19-22(ημ.), 44-39, 55-63
Τον αγώνα διαιτήτευσαν οι κ. Μορφωπός και Αλεξίου.
ΔΙΑΓΟΡΑΣ (Θωμίδης): Τερνέζης 10, Βιτζηλαίος 13(1), Αντωνιάδης 10, Καλλιγάς, Γκορίτσας Τ., Βάγγαλης, Πετράντης, Βασίλογλου 10(2), Σκλήβας 12.
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ (Παπακώστας): Βογιατζής 29(3), Παπανικολάου 6(1), Λαμπρόπουλος 2, Κωστάκης 3, Πλατέλλας 10(2), Κούρος Ι. 13, Τρίμμης.

Γιάννης Αρφαράς

{youtube}ocssNdNcn7s{/youtube}

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments