Αρχική Αθλητικά νέα Football League & Γ' Εθνική Αυτή είναι η Α.Ε.Ε.Κ. ΙΝ.ΚΑ

Αυτή είναι η Α.Ε.Ε.Κ. ΙΝ.ΚΑ

0
inka
Dodekanisos

Την Α.Ε.Ε.Κ. ΙΝ.ΚΑ θα αντιμετωπίσει στα Χανιά για το πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας ο Ιάλυσος. Με αφορμή λοιπόν αυτό το γεγονός το news12 έψαξε και σας παρουσιάζει κάποια πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για τον πρώτο αντίπαλο των «ερυθροκίτρινων».
Η ιστορία της
Η Α.Ε.Ε.Κ. ΙΝ.ΚΑ. ή Αθλητική Ένωση Εργαζομένων Κρήτης ΙΝ.ΚΑ ιδρύθηκε το 2009 από μία παρέα εργαζομένων στα καταστήματα του Προμηθευτικού και Καταναλωτικού Συνεταιρισμού ΙΝ.ΚΑ. Κρήτης και έπαιξε στην Γ’ Κατηγορία του Τοπικού Πρωταθλήματος.
Μέσα σε λίγα χρόνια παρουσίας της στο τοπικό πρωτάθλημα κατάφερε δύο ανόδους στη Β’ και στην Α’ Κατηγορία της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χανίων και την περσινή σεζόν αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Χανίων, ενώ έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του Κυπέλλου.
Μέσω των μπαράζ ανόδου των πρωταθλητών ΕΠΣ, η Α.Ε.Ε.Κ. ΙΝ.ΚΑ θα αγωνιστεί τη νέα χρονιά (2016-2017) για πρώτη φορά στα λίγα χρόνια ιστορίας της στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.
H A.E.E.K. IN.KA. παίζει επίσης πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλα τα πρωταθλήματα υποδομών (Νέοι, Παίδες), ενώ διατηρεί Ακαδημίες Ποδοσφαίρου στο γήπεδο των Αγίων Αποστόλων (Χανιά), αποτελώντας «φυτώριο» για μελλοντικούς ποδοσφαιριστές που θα στελεχώσουν την ομάδα.
Επίσης, ποδοσφαιριστές όλων των τμημάτων των πρωταθλητών Χανίων αποτελούν διαρκώς επιλογής για τις μικτές ομάδες της ΕΠΣ Χανίων.
Η ομάδα
Η ομάδα της ΑΕΕΚ ΙΝΚΑ της οποίας στον πάγκο της παρέμεινε ο Γιάννης Κατσούλης (ο προπονητής που κατέκτησε μαζί της το περσινό πρωτάθλημα) στηρίζεται κυρίως σε Χανιώτες ποδοσφαιριστές τόσο την περσινή χρονιά που πήρε και την άνοδο για την Γ΄ Εθνική Κατηγορία όσο και φέτος. Αυτό το διαπιστώνουμε και από τις μετεγγραφικές κινήσεις που έκανε καθώς απέκτησε πολλούς Χανιώτες ποδοσφαιριστές που αγωνίζονταν για πολλά χρόνια στα πρωταθλήματα της Football League αλλά και της Γ΄ Εθνικής.
Το πάρε – δώσε της ΑΕΕΚ ΙΝ.ΚΑ
ΈΜΕΙΝΑΝ: Κομπογεννητάκης Ζαχαρίας, Ντεντάκης Αντώνης, Βεστάκης, Ταταράκης Κώστας, Ζντράβκοβιτς Μάριος, Βλαχάκης Κώστας, Λέντι Σάμπα, Περδικάκης Γιάννης, Σφακιωτάκης Γιάννης, Γιακουμάκης Πέτρος, Γαλανίδης Κώστας, Καλοριζικάκης Μιχάλης, Ασκητίδης Θεόδωρος
ΈΦΥΓΑΝ: Πετράκης Γιώργος, Μαλανδράκης Κυριάκος (κ-17 Πλατανιάς), Δασκαλάκης Γιάννης, Νικολακάκης Ανδρέας, Κελέσης Κώστας (επέστρεψε στην Κ-20 του Πλατανιά), Σηφάκης Νίκος (επέστρεψε στον Εργοτέλη), Μαλινδρέτος Νίκος (Κ-17 Πλατανιάς)
ΠΗΡΕ: Παπαθανασίου Κώστας (Άρης Σούδας), ΔρακάκηςΓιάννης (ΑΕ Καραϊσκάκης), Kατσούλης Γιάννης (Άρης Σούδας), Γκουτσίδης Γιώργος (Παναιγιάλειος), Παληγεώργος Χρήστος (Πανελευσινιακός), Τσικουδάκης Θοδωρής (Κισσαμικός), Γεωργίου Θανάσης (Επισκοπή), Σταθινάκης Βασίλης (Κ-20 Πλατανιάς), Βουρβαχάκης Χρήστος (Πανελευσινιακός), Κυτράκης Θοδωρής (Μινώταυρος), Καρβουνιάρης Μιχάλης (Northcote city)
Το γήπεδο
inka gipedoΣτο γήπεδο των Μουρνιών θα υπεδεχθεί την ομάδα του Ιάλυσου η ΑΕΕΚ ΙΝΚΑ. Το συγκεκριμένο γήπεδο είναι η φυσική έδρα του Μινώταυρου (ομάδα της Α΄ Κατηγορίας Χανίων) ενώ το χρησιμοποιεί για τους εντός έδρας αγώνες της από την προηγούμενη σεζόν και η ΙΝΚΑ. Η χωρητικότητα του είναι περίπου 1000 θεατές, ο αγωνιστικός χώρος είναι μεγάλος με εξαιρετικό χλοοτάπητα ενώ ανακαινίστηκε (αποδυτήρια κ.τ.λ) κατά την περίοδου του καλοκαιριού με αφορμή την συμμετοχή της ΑΕΕΚ ΙΝΚΑ στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής.
Τα φιλικά προετοιμασίας
Συνολικά η πρώτη αντίπαλος του Ιάλυσου στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας έχει δώσει εννέα φιλικά παιχνίδια έχοντας 4νίκες 2 ισοπαλίες και 3 ήττες (στα φιλικά με Πλατανιά και δύο με τον Εργοτέλη). Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα στα φιλικά που έχει παίξει είναι:
Επισκοπή – ΑΕΕΚ ΙΝΚΑ 1-1
Πλατανιάς – ΑΕΕΚ ΙΝΚΑ 3-0
Εργοτέλης – ΑΕΕΚ ΙΝΚΑ 1-0
Πανακρωτηριακός – ΑΕΕΚ ΙΝΚΑ 0-4
ΑΕΕΚ ΙΝΚΑ – Παλαιοχώρα 5-1
Πανθηραϊκός – ΑΕΕΚ ΙΝΚΑ 1-1
ΑΕΕΚ ΙΝΚΑ – Εργοτέλης 1-3
Ερμής Ζωνιανών – ΑΕΕΚ ΙΝΚΑ 0-1
Α.Ο.Χανιά – ΑΕΕΚ ΙΝΚΑ 0-1
Οι δηλώσεις Κατσούλη πριν την πρεμιέρα
Δηλώσεις με τις οποίες μιλάει για τους στόχους της ομάδας καθώς και για το παιχνίδι της πρεμιέρας με τον Ιάλυσο έδωσε στο athlitiko.gr ο προπονητής της ΑΕΕΚ ΙΝΚΑ Γιάννης Κατσούλης. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
Για τον στόχο του ΙΝΚΑ στην Γ’ Εθνική: «Βασικός στόχος είναι η ομάδα να αποκτήσει την εμπειρία της κατηγορίας. Να δούμε και να γνωρίσουμε τους ανθρώπους των άλλων ομάδων, για εμάς είναι μία γνωριμία, μία εμπειρία στην κατηγορία, είμαστε μία νέα προσπάθεια. Θεωρώ ότι θα τα καταφέρουμε σε μεγάλο βαθμό. Ο στόχος είναι να είμαστε πάρα πολύ ανταγωνιστικοί και όσο ψηλά βάλουμε τον πήχη τόσο καλύτερο, γιατί τα παιδιά έχουν ικανότητα και αξία και σιγά-σιγά μέσα στη χρονιά θα… χτίσουμε και θεωρώ ότι στο τέλος θα καταφέρουμε αυτό που θέλουμε όλοι μαζί».

Για το αν γνωρίζει τον Ιάλυσο ως ομάδα: «Εχουμε κάνει φυσικά σκάουτινγκ, όπως έχει κάνει και ο Ιάλυσος για το παιχνίδι. Ευελπιστούμε ότι θα ξεκινήσουμε την Κυριακή. Κρατάω ένα μικρό ερωτηματικό. Πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι, αυτό που έχουν δείξει τα παιδιά είναι μεγάλη διάθεση κι ενθουσιασμό. Είμαστε καλά. Σίγουρα ο Ιάλυσος είναι μία ομάδα που σε σχέση με πέρσι έχει κάνει πολλές αλλαγές, με νέα παιδιά, όμως είναι μία πολύ δυνατή ομάδα, έχει εμπειρία και συνδυάζει εμπειρία και νεαρό ηλικίας. Θα το δούμε πιο κοντά και θα το αναλύσουμε μέσα στην εβδομάδα και αισιοδοξούμε ότι θα κάνουμε μια καλή αρχή».

Για το αν υπάρχει άγχος για την πρεμιέρα εκ μέρους των παικτών του: «Το άγχος μας είναι να ξεκινήσουμε, δεν υπάρχει άλλο άγχος για μας. Θέλω να ευχηθώ στα Χανιά, γιατί όλοι εμείς μεγαλώσαμε μέσα από αυτή την ομάδα, να βρει τον δρόμο της. Είναι πολύ καλή ομάδα σε ιστορία και δεν της αρμόζει αυτό που συμβαίνει. Έχουν κάνει μία πολύ ωραία προσπάθεια ο κ. Δρακόπουλος και όλοι όσοι προσπαθούν να υλοποιήσουν αυτή την προσπάθεια».

Παναγιώτης Κεπέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments