Αρχική Αθλητικά νέα Australian Open: Οι διοργανωτές επιβεβαιώνουν την ιατρική εξαίρεση!

Australian Open: Οι διοργανωτές επιβεβαιώνουν την ιατρική εξαίρεση!

0
Victorian Sports Minister Martin Pakula has hit back at explosive claims from the father of Novak Djokovic about the Australian Open. Pic: Getty
Dodekanisos

Οι διοργανωτές του Australian Open επιβεβαιώνουν την ιατρική εξαίρεση, σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των αθλητών που θα συμμετάσχουν στο τουρνουά. Κάπως έτσι ανοίγει ο… δρόμος στον Νόβακ Τζόκοβιτς (δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει εάν έχει εμβολιαστεί) και στον Στέφανο Τσιτσιπά (δήλωσε πως ακόμα δεν έχει εμβολιαστεί), για να δώσουν κανονικά το «παρών» στο πρώτο Grand Slam της χρονιάς. 

Ο διευθυντής του Australian Open, Κρεγκ Τάιλι, δήλωσε ότι για αθλητές που υποβάλλουν αίτηση για ιατρική εξαίρεση προκειμένου να συμμετάσχουν στο Grand Slam χωρίς να έχουν εμβολιασθεί, θα υπάρξει ανεξάρτητη τριμελής επιτροπή, που θα εξετάσει τις περιπτώσεις τους.

Όπως μεταδίδει ρεπορτάζ του ΑΠΕ – ΜΠΕ, η εν λόγω επιτροπή, θα αποτελείται από γιατρούς από τους τομείς της ανοσολογίας, των μολυσματικών ασθενειών και της γενικής ιατρικής. Ενώ η κίνηση αυτή, έχει συμφωνηθεί σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας της Βικτόρια.

Ο Τάιλι είχε πει προηγουμένως, ότι όλοι οι τενίστες/τενίστριες πρέπει να εμβολιασθούν κατά του κορονοϊού, με την κίνηση να θέτει σε αμφισβήτηση την συμμετοχή του Νόβακ Τζόκοβιτς. «Έχουμε συνεργασθεί στενά με την κυβέρνηση της Βικτόρια για τη θέσπιση δίκαιων και ανεξάρτητων πρωτοκόλλων για την αξιολόγηση των αιτήσεων ιατρικής εξαίρεσης που θα μας επιτρέψουν να διασφαλίσουμε ότι το Australian Open του 2022 θα είναι ασφαλές και ευχάριστο για όλους», είπε ο Τάιλι. Και προσθέτει: «Ζήτημα μείζονος σημασίας σε αυτήν την διαδικασία, είναι ότι οι αποφάσεις θα λαμβάνονται από ανεξάρτητους ιατρικούς εμπειρογνώμονες και ότι κάθε αιτών θα λαμβάνει τη δέουσα προσοχή».

Οι αιτούντες που περνούν ένα αρχικό στάδιο, θα υπόκεινται σε δεύτερη επανεξέταση που θα διεξαχθεί από μια επιτροπή ιατρικών εμπειρογνωμόνων που έχει διορίσει η κυβέρνηση προτού υποβληθεί η αίτηση στο Αυστραλιανό Μητρώο Εμβολιασμών. Όλες οι υποβολές θα είναι εμπιστευτικές, τονίσθηκε από την πλευρά της ομοσπονδίας τένις της Αυστραλίας (Tennis Australia). Ο Μάρτιν Πάκουλα, υπουργός Αθλητισμού της πολιτείας Βικτόρια, είπε ότι η διαδικασία θα μπορούσε να αποτελέσει προηγούμενο για άλλες μεγάλες διοργανώσεις. «Είμαστε χαρούμενοι που υπάρχει κάποια αυστηρότητα γύρω από τη διαδικασία. Πιστεύουμε ότι οδηγεί στα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Θέλουν την ασφαλέστερη δυνατή εκδήλωση για αθλητές και φιλάθλους. Αυτό περιλαμβάνει την πιο αυστηρή διαδικασία ιατρικής εξαίρεσης», τόνισε ο Πάκουλα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments