Αρχική Αθλητικά νέα Australian Open: «Ο Τζόκοβιτς πρέπει να εμβολιαστεί για να αγωνιστεί»

Australian Open: «Ο Τζόκοβιτς πρέπει να εμβολιαστεί για να αγωνιστεί»

0
Dodekanisos

O Νόβακ Τζόκοβιτς, νούμερο ένα στην παγκόσμια κατάταξη και όλοι οι άλλοι τενίστες θα πρέπει να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού, για να αγωνιστούν στο Australian Open τον ερχόμενο Ιανουάριο, σύμφωνα με όσα δήλωσε το Σάββατο ο επικεφαλής του τουρνουά Κρεγκ Τάιλι.

Θυμίζουμε ότι, ο Τζόκοβιτς έχει αρνηθεί να αποκαλύψει εάν είναι εμβολιασμένος. Ουσιαστικά ο Σέρβος περιμένει μέχρι η ομοσπονδία τένις της Αυστραλίας να αποκαλύψει τα πρωτόκολλα υγείας, προτού αποφασίσει να παίξει στο τουρνουά.

 «Υπάρχουν πολλές εικασίες σχετικά με τον εμβολιασμό και για να είμαι σαφής, όταν ο πρωθυπουργός της πολιτείας ανακοίνωσε ότι όλοι θα πρέπει να εμβολιαστούν το καταστήσαμε ξεκάθαρο». Ο Τζόκοβιτς, είπε ότι το βλέπει αυτό ως προσωπική του υπόθεση. Θα θέλαμε να τον δούμε εδώ. Γνωρίζει ότι θα πρέπει να εμβολιαστεί για να παίξει εδώ», τονίζει ο Τάιλι στους δημοσιογράφους. 

Η ανακοίνωση φέρνει οριστικό τέλος στις διαπραγματεύσεις μηνών, μεταξύ της ομοσπονδίας τένις της Αυστραλίας και της κυβέρνησης της πολιτείας Βικτώριας, η οποία είχε επιμείνει καθ’ όλη τη διάρκεια ότι όλοι στο Australian Open, θα πρέπει άπαντες να είναι εμβολιασμένοι. 

Ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας Scott Morrison είχε ανοίξει ένα παράθυρο για τους μη εμβολιασμένους αθλητές όταν είπε ότι θα τους επιτραπεί να εισέλθουν στη χώρα εάν έμεναν σε καραντίνα 14 ημερών και η πολιτεία Βικτώρια έκανε αίτηση για εξαίρεση. Όμως, ο πρωθυπουργός της Βικτώριας Daniel Andres κατέστησε γρήγορα σαφές ότι δεν θα ζητηθούν εξαιρέσεις για τους μη εμβολιασμένους.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα κορυφαία ονόματα του τένις, ο Ναδάλ, επιβεβαίωσε ότι θα δώσει κανονικά το «παρών» στο τουρνουά τον Ιανουάριο. Όσο για τον Φέντερερ; Ο Ελβετός αν και πλήρως εμβολιασμένος, θα χάσει το τουρνουά καθώς αναρρώνει από άλλη μια επέμβαση στο γόνατο.

Ο Τάιλι είπε ότι περίπου το 80% των παικτών είναι πλέον εμβολιασμένοι και θα παίξουν μπροστά σε κοινό σε όλα τα στάδια όταν αρχίσει το τουρνουά στις 17 Ιανουαρίου.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments