Αρχική Αθλητικά νέα Australian Open: Επέλεξαν το εμβόλιο από το να μείνουν εκτός

Australian Open: Επέλεξαν το εμβόλιο από το να μείνουν εκτός

0
Dodekanisos

Άλλαξαν στάση οι τρεις από τις τέσσερις φιναλίστ των διπλών του προηγούμενου Australian Open. Όπως έκαναν γνωστό το Σάββατο (30/10) αποφάσισαν να ακολουθήσουν τους κανόνες της χώρας για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊου. Με απλά λόγια υπέκυψαν στις πιέσεις της κυβέρνησης της Αυστραλίας. Προκειμένου να διασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στο πρώτο μεγάλο Grand Slam της επόμενης σεζόν.

Ο πρωθυπουργός της Βικτόρια, Daniel Andrews, νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα είχε τονίσει πως οι ανεμβολίαστοι τενίστες και τενίστριες δεν θα μπορούν να εισέλθουν στην πολιτεία. Γεγονός που είχε εγείρει σοβαρές ανησυχίες για τη συμμετοχή τους. 

Τζόκοβιτς, Μεντβέντεφ και Τσιτσιπάς μεταξύ άλλων δεν έχουν εμβολιαστεί (προς το παρόν τουλάχιστον). Επιπλέον ο Σέρβος τενίστας έχει ήδη εκφράσει τις αντιρρήσεις του. Μάλιστα έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να μην ταξιδέψει στην Αυστραλία

«Είμαι εμβολιασμένη κι αυτό σίγουρα βοηθά. Ταξιδεύουμε πολύ κι ερχόμαστε σε επαφή με αρκετούς ανθρώπους» επισήμανε η κάτοχος του τίτλου στα διπλά της Μελβούρνης, Elise Mertens.

«Υπάρχουν πολλές τενίστριες και πολλοί προπονητές που έχουν εμβολιαστεί. Σίγουρα βοηθά να μην έχεις πολλές επαφές. Αλλά η καραντίνα δεν κάνει το ίδιο, διότι σπάει το ρυθμό», πρόσθεσε η Mertens, η οποία πανηγύρισε τον τίτλο με συμπαίκτρια την Λευκορωσίδα Aryna Sabalenka. 

Η φιναλίστ του διπλού του Australian Open, Kateřina Siniaková, έδειξε προβληματισμένη με την εξέλιξη της κατάστασης στη Μελβούρνη. Ωστόσο , όπως διευκρίνισε δεν έχει άλλη επιλογή.

«Το βλέπαμε να έρχεται. Δυστυχώς η κατάσταση δεν μας δίνει πολλές επιλογές», τόνισε η Siniaková και κατέληξε: «Δεν είμαι χαρούμενη με αυτό που συμβαίνει, από την άλλη, όμως, θέλω να παίξω τένις,. Οπότε δεν μπορώ να κάνω διαφορετικά»

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις της παρτενέρ της Σινιάκοβα και κάτοχο του Roland Garros, Barbora Krejčíková, η οποία υποστήριξε: «Θέλουμε να πάμε στην Αυστραλία και να αγωνιστούμε. Πρέπει να το κάνουμε. Η υγεία έχει προτεραιότητα.»

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments