Αρχική Videos Australian Open: Δεν χορηγούνται άδειες στους μη εμβολιασμένους!

Australian Open: Δεν χορηγούνται άδειες στους μη εμβολιασμένους!

1
Dodekanisos

Νέα ανατροπή δεδομένων στο Australian Open, με την κυβέρνηση της Βικτόρια να μην κάνει ούτε βήμα πίσω όσον αφορά τους μη εμβολιασμένους αθλητές.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Βικτόρια, Daniel Andrews, τόνισε ότι η κυβέρνησή του δεν θα εφαρμόσει ταξιδιωτικές άδειες στους ανεμβολίαστους αθλητές. Κάπως έτσι ο Andrews, βάζει «μπλόκο» σε όσους θέλουν να αγωνιστούν στο Australian Open. Και ενώ ο πρωθυπουργός  Scott Morrison, είχε δηλώσει ότι θα τους επιτραπεί (σ.σ. στους μη εμβολιασμένους) κανονικά η είσοδος στην Αυστραλία. 

Συγκεκριμένα, ο Morrison, είχε τονίσει ότι οι μη εμβολιασμένοι τενίστες θα ήταν ελεύθεροι να αγωνιστούν στο Grand Slam. Με την προϋπόθεση πως θα περνούσαν καραντίνα δύο εβδομάδων. Σε δεύτερο βαθμό θα τους χορηγούσε άδειες η πόλη της Βικτόρια, στην οποία λαμβάνει χώρα το Australian Open. Ωστόσο, η πολιτεία της Βικτορια απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο.

Ενώ χθες, είχε διαρρεύσει ένα email της WTA -την διοργανώτρια αρχή του τένις γυναικών- το οποίο ανέφερε ότι οι μη εμβολιασμένες τενίστριες θα δώσουν τελικά κανονικά το «παρών» στο Australian Open. Όμως θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα και να κάνουν τακτικά τεστ. Γίνεται λόγος πως η απόφαση θα ισχύει και για τους άνδρες.

Βάζει στοπ ο πρόεδρος της Βικτόρια

Πρόκειται για ένα γεγονός που καταρρίπτει ο πρόεδρος της Βικτόρια, ο οποίος τόνισε: «Θέλω να είμαι πολύ σαφής προς κάθε πολίτη της Βικτόρια. Η κυβέρνησή μου δεν θα υποβάλει αίτηση για εξαίρεση μη εμβολιασμένων αθλητών. Εφόσον δεν υποβάλουμε αίτηση για εξαίρεση, τότε δεν θα χορηγηθεί εξαίρεση. Δεν πρόκειται να απαιτήσω από τους ανθρώπους που κάθονται στην κερκίδα, τους ανθρώπους που εργάζονται στo τουρνουά, να εμβολιάζονται, ενώ οι παίκτες δεν το κάνουν. Ουσιαστικά επιλύεται το όλο θέμα», είπε ο Daniel Andrews.

Επί του παρόντος, περίπου το 70% των 100 κορυφαίων ανδρών και γυναικών αθλητών του τένις είναι εμβολιασμένοι κατά του κορονοϊού, σύμφωνα με το Reuters

Τέλος, ακόμα παραμένει άγνωστο το τι θα συμβεί με τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος τενίστας είναι κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Ενώ δεν έχει αποκαλύψει αν έχει εμβολιαστεί ή όχι. Με τα τωρινά δεδομένα, φαίνεται αρκετά απίθανό να δώσει το «παρών» στο τουρνουά. 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] πρωθυπουργός της Βικτόρια, Daniel Andrews, νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα είχε τονίσει πως οι ανεμβο…. Γεγονός που είχε εγείρει σοβαρές ανησυχίες για τη […]