Αρχική Αθλητικά νέα Australian Open: Αποκλεισμός για εμβολιασμένη τενίστρια λόγω… Sputnik

Australian Open: Αποκλεισμός για εμβολιασμένη τενίστρια λόγω… Sputnik

0
GETTY IMAGES
Dodekanisos

Η Ρωσίδα τενίστρια, Natalia Vikhlyantseva (No. 194 στην παγκόσμια κατάταξη), ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να λάβει μέρος στα προκριματικά του Australian Open. Μολονότι είναι εμβολιασμένη με δύο δόσεις, η κυβέρνηση της Αυστραλίας δεν αναγνωρίζει το εμβόλιο Sputnik V! 

Την είδηση επιβεβαίωσε η ίδια η αθλήτρια στο twitter. Συγκεκριμένα γράφει στην ανάρτησή της: «Δυστυχώς δεν θα παίξω αυτή τη χρονιά στο Australian Open. Είμαι πολύ ικανοποιημένο με το επίπεδο του τένις που έδειξα στα τελευταία τουρνουά και ήθελα πολύ να παίξω αλλά το Sputnik δεν είναι ακόμα εγκεκριμένο εμβόλιο».

Σύμφωνα με τους κανονισμούς που εκδόθηκαν, αρχικά, από την αρμόδια αρχή του υπουργείου Υγείας της Αυστραλίας, μόνο τέσσερα εμβόλια είναι εγκεκριμένα στην χώρα. Πρόκειται για τα Pfizer, AstraZeneca, Moderna και Janssen. Ωστόσο, ακόμη τέσσερα εμβόλια και ειδικότερα τα Sinovac, AstraZeneca (Ινστιτούτο Ορών της Ινδίας), Sinopharm China και Bharat Biotech, προστέθηκαν στην λίστα. Ούτως ώστε να μπορέσουν να ταξιδέψουν και να εισέλθουν στην εθνική επικράτεια, πολίτες από όλο τον κόσμο.

Υπενθυμίζεται, ότι όλοι οι τενίστες/τενίστριες θα πρέπει να έχουν κάνει εμβόλιο ή να λάβουν ιατρική εξαίρεση, προκειμένου να αγωνιστούν στο Australian Open. Η διοργάνωση αποτελεί το πρώτο Grand Slam της νέας χρονιάς και θα λάβει χώρα στην Μελβούρνη από 17 έως 30 Ιανουαρίου 2022.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments